Bayram tatilinde yer bulmak zorlaşıyor! 4 kişilik ailenin otel fiyatı ne kadar?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatil planları da hız kazandı. Birçok vatandaş, bayram tatilini deniz, kum ve güneşle geçirmek için şimdiden rezervasyonlarını yaptırdı. Peki, son dakika otel bulmak mümkün mü? 4 kişilik bir ailenin bayramda otel için ödeyeceği en düşük ücret ne kadar? İşte detaylar..

EKONOMİ 13.06.2024, 09:40
Bayram tatilinde yer bulmak zorlaşıyor! 4 kişilik ailenin otel fiyatı ne kadar?
Okulların tatile girmesi ve Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, turizm sektöründe hareketlilik başladı. Vatandaşlar, memleketlerine gitmek veya bir tatil beldesinde bayramı geçirmek için yola çıkmaya hazırlanıyor. Bu yoğun talep, hem yurt içi hem de yurt dışı destinasyonlarda rezervasyonları ve fiyatları da etkiliyor.

Bayram tatili rezervasyonlarında geçen yıla oranla bir artış yaşandığını söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Kaynak: Milliyet, Ekonomim
“Bayramın okulların kapanmasına denk gelmesi özellikle deniz tatili planlayan aileler için önemli bir fırsat sunuyor. Kurban Bayramı döneminde 3 milyona yakın kişinin turizm hareketlerine katılmasını bekliyoruz. Eş, dost, akraba, memleket ziyaretleriyle birlikte 10 milyonun üzerinde kişinin seyahate çıkacağı bayram tatili döneminde 100 milyar TL'yi aşacak bir ekonomik hacim oluşmasını öngörüyoruz.
Kurban Bayramı tatili için seyahat acentelerimiz her bütçeye uygun tatil seçenekleri hazırladılar. Antalya ve Ege’deki tatil destinasyonlarımızda otel dolulukları yüzde 80’leri aştı. Yurt içinde Bodrum, Kemer, Marmaris, Side, Belek, Alanya, Çeşme ilgi çeken destinasyonlarımız arasında yer alıyor. Seyahat acentelerimiz İstanbul’dan uzaklaşmak istemeyenler için günübirlik turlar da hazırladılar. En çok tercih edilen yerler arasında; Sapanca, Şile, Ağva, Bursa, Çanakkale, Edirne gibi destinasyonlar geliyor.
Kısa kültür turlarına da ilgi yoğun. Bir geceden başlayıp 2, 3, 4 ve 5 gecelik kültür turu paketleri mevcut. Kültür turu rezervasyonlarında geçen yılki bayram rezervasyonlarına göre bu yıl yüzde 40’ları aşan bir artış söz konusu. GAP bölgesi kültür turlarında öne çıkan destinasyonlarımız arasında.
Türkiye dört mevsim tatil yapılabilecek, her bütçeye uygun tatil seçeneklerinin olduğu bir ülke. Tatil fiyatlarında vatandaşlarımızın tercih ettiği tatil destinasyonu, tesis türü, yıldızı ve almak istediği hizmetlere göre çok geniş bir yelpaze söz konusu. Bayram döneminde 2 yetişkin, 2 çocuktan oluşan 4 kişilik bir aile için 5 günlük otel fiyatı 20 bin TL’den başlıyor. Tesisin bulunduğu bölge, konum ve verilen hizmetin niteliğine göre tatil fiyatları artış gösteriyor.
Seyahat acentelerimiz yurt içinde olduğu gibi yurt dışına gitmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik de birçok tur programı hazırlıyorlar. Bayramda yurt dışı seyahatlerinde vize sıkıntısı olmayan veya vizesiz destinasyonların tercih edildiğini görüyoruz.
Geçen senenin bu dönemine göre yurt dışı rezervasyonlarında yüzde 50’lere ulaşan artışlar söz konusu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en çok ilgi gösterilen destinasyon olarak öne çıkıyor. Kapıda vize olarak adlandırılan sistemle turist kabul etmeye başlayan Yunan adalarının yanı sıra vizesiz gidilebilen veya vize kolaylığı sunan Balkan ülkelerine talep de bulunuyor.
Deniz tatili planlayanlar ise başta Şarm el Şeyh olmak üzere Mısır’daki tatil bölgeleri ilgi gösteriyor. Orta Doğu’da Dubai de rağbet gören destinasyonlar arasında. Vizesi olan vatandaşlarımız ise daha çok İspanya, İtalya, Benelüks bölgesi ve Orta Avrupa turlarını tercih ediyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:13
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı