Bekir Yunus Uçar kimdir?

Bekir Yunus Uçar, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı iken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Peki, Bekir Yunus Uçar kimdir? Bekir Yunus Uçar nereli? Detaylar...

GÜNDEM 26.08.2024, 20:45
1
Bekir Yunus Uçar kimdir?
Bekir Yunus Uçar 1973 yılında Elazığ'da doğdu. Fatih Koleji’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazandı. 
Öğrencilik dönemlerinde Zaman Gazetesi Spor Servisi’nde çalışmaya başladı. 
Üniversitede çalıştığı Kamile Uçar ile evlendi. Küçükçamlıca’daki düğününe Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Bu evlilikten 3 çocuğu dünyaya geldi.
Gazeteciliği bırakıp eşinin akrabası Ahmet Genç’in başkan olduğu Eyüp Belediyesi’nde bir yıl kadar basın danışmanı olarak çalıştı. Erdoğan’ın İstanbul Büyükyehir Belediye Başkanlığı döneminde Spor AŞ ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da görev aldı. Askerliğini Genelkurmay Başkanlığı Psikolojik Harekât Daire Başkanlığı’nda yaptı.
Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında basın danışmanı olarak çalışmaya başladı. 
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği olarak görev yaptı. 2004 Olimpiyat Oyunları’na katılan Türk kafilesinin koordinatörü olarak da Atina’da bulundu. 
Spor Toto Genel Müdürü olarak görev yaptı. 
Fenerbahçe’ye 2010-11 sezonunun şampiyonluk kupasını Bekir Yunus Uçar takdim etti.
2019 yılında Milli Piyango’nun başına getirildi.
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, geçirdiği kalp krizi sonucu 25 Ağustos'ta hayatını kaybetti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı