Bilecik nohutlu mantısı nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Bilecik nohutlu mantısı, geleneksel bir lezzetimizdir ve adından da anlaşıldığı üzere Bilecik’e özgüdür. Bu özel yemeğin tarifini ve püf noktalarını merak ediyorsanız, bu yazıda sizlere tüm detaylarını aktaracağız! Hazırsanız, başlayalım!

AİLE 16.07.2024, 05:50
1
Bilecik nohutlu mantısı nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Bilecik nohutlu mantısı, Bilecik ilimize özgü yöresel bir lezzettir. Bu yazıda, bu yöresel lezzetin tarifini, tarif için gereken malzemeleri ve yemeğin püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Ayrıca, Bilecik nohutlu mantısının kalori değerine ve besin değerlerine de değinecek, bu yemeğin yanına hangi alternatiflerin yakıştığını açıklayacağız. Hazırsanız, işte Bilecik nohutlu mantısı yemeği hakkında tüm detaylar!
Bilecik nohutlu mantısı, evde bulunan basit malzemeler ile kolayca hazırlanabilir. Bu malzemeler şöyledir:
Bilecik nohutlu mantısı için ilk önce ılık suyu ve tuzu bir kaba alın; üzerine yeteri kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru parçalara bölün ve oklava ile açarak ince hamurlar elde edin. Hamurları kibrit kutusu büyüklüğünde kareler halinde kesin.
Pişmiş nohutları bir kapta ezerek püre haline getirin. Hazırladığınız kare hamurların ortasına küçük miktarlarda nohut püresi koyun ve hamurun köşelerini birleştirerek mantılar oluşturun.
Hazırladığınız mantıları yağlanmış tepsiye sıra ile dizin. Tepsiyi hafif ateşin üzerine yerleştirin ve mantılar pembeleşinceye kadar pişirin.
Mantılar pembeleştiğinde tepsiyi ocaktan alın ve kaynamış suyu mantıların üzerini kaplayacak şekilde dökün. Mantılar suyunu çekene kadar ateşte bekletin.
Pişen mantıyı ocaktan alıp hafifçe soğumaya bırakın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servise sunun. Afiyet olsun!
Bilecik nohutlu mantı tarifinde lezzeti yakalamak için bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Bu yeek için önemli olan detaylar şöyledir:
Bilecik nohutlu mantı, kendi başına doyurucu bir öğündür. Ama; yanına alternatifler sunmak isterseniz, şu alternatifleri sunabilirsiniz:
Salata: Bilecik nohutlu mantı, ağır bir yemek olduğu için yanına dilediğiniz yeşillikler ile hazırlayacağınız bir salata sunabilirsiniz. Salata, Bilecik nohutlu mantı yemeğinin ağırlığını dengeleyecektir.
Turşu: Bilecik nohutlu mantı ile; salatalık turşusu, biber turşusu, jalapeno gibi çeşitli turşular çok yakışacaktır.
Çorba: Bilecik nohutlu mantı yemeğinin öncesinde dilediğiniz çorba çeşitlerini sunabilirsiniz. Domates çorbası, mercimek çorbası gibi çorba çeşitlerini Bilecik nohutlu mantı öncesinde sunabilirsiniz.
Mezeler: Bilecik nohutlu mantı yemeği ile birlikte yoğurtlu olmayan çeşitli mezeler çok yakışacaktır. Bu mezeler arasında; acılı ezme, humus, muhammara, fava, topik gibi seçenekler yer alabilir.
1 orta porsiyon Bilecik nohutlu mantısı yemeğinin kalori değeri yaklaşık olarak 337 kcal’dir. Yemeğin besin değerleri şöyledir:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Ağustos 2024
İmsak 04:30
Güneş 05:56
Öğle 12:46
İkindi 16:27
Akşam 19:26
Yatsı 20:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı