Bir kaşık ekleyen erimeyle karşı karşıya kalmıyor! Taze fasulye pişirmenin daha kolay yolu yok!

Püf noktaları bilinmediğinde eriyen ve lezzetsiz hale gelen taze fasulyeyi eritmeden yapmanın tek bir püf noktası bulunuyor. Peki taze fasulye pişirmenin püf noktası nedir? İşte erimeyen taze fasulyenin püf noktası…

GÜNDEM 08.09.2024, 17:55
Bir kaşık ekleyen erimeyle karşı karşıya kalmıyor! Taze fasulye pişirmenin daha kolay yolu yok!
Halk arasında ‘Ayşe Kadın Fasulye’ ve ‘Yeşil Fasulye’ olarak da bilinen taze fasulye, herkesin severek tükettiği sulu yemekler arasında yer alıyor. Yazdan tazecik hazırlanıp konserve olarak saklanabileceği gibi buzluğa atılarak da kış aylarında tazecik tüketimine devam edilebiliyor. Pişirmesi oldukça basit olan taze fasulyenin lezzetine de söylenecek hiçbir laf bulunmuyor. Ancak bazı püf noktalara dikkat etmediğinizde eriyebilecek olan taze fasulye, doğru bir şekilde pişirildiğinde ise hem çok lezzetli oluyor hem de iştah açıcı görünüyor. Peki taze fasulye pişirmenin püf noktası nedir? İşte erimeyen taze fasulyenin püf noktası…

Bilindiği üzere taze fasulyenin zeytinyağı ile yapılması hem lezzetini arttırıyor hem de sağlıklı bir şekilde tüketilmesini sağlıyor. Ancak ünlü şeflere göre, zeytinyağına ek olarak sadece 1 yemek kaşığı kadar kuyruk yağını taze fasulyeyi pişirirken kullanmak, taze fasulyeyi daha lezzetli bir hale getirdiği gibi aynı zamanda daha doyurucu ve dağılmayan hale de getiriyor. Bu yüzden ünlü şefler, taze fasulyeyi zeytinyağına ek olarak 1 kaşık kadar kuyruk yağı ile pişirmeyi öneriyor.

Taze fasulyenin lezzetini sahip olduğu aroma ile öne çıkaran kuyruk yağı, aynı zamanda taze fasulyenin vitamin ve mineral değerlerini de arttırıcı besinsel değerler içeriyor. Uzmanlara göre yağda çözünen vitaminlerin emilimini arttıran bir yağ olduğu için kontrollü olduğu sürece tüketilmesi gereken kuyruk yağı, girdiği yemeğin besin değerini yükselterek vücuda ekstra birçok fayda sağlıyor. Ünlü şefler ise, kuyruk yağını taze fasulyenin dağılmasını önlemek için kullanıyor.


Gelelim fasulyenin faydalarına… Yüksek lif oranı sayesinde sindirim sistemini düzenli bir şekilde çalıştıran taze fasulye, doyurucu olan besinler arasında yer aldığı için uzun süre tokluk sağlıyor. Bu nedenle özellikle diyette olan kişilere önerilen taze fasulyenin aynı zamanda bol miktarda antioksidan içerdiği de biliniyor. Antioksidan, vücudun bağışıklığını arttırdığı için taze fasulyeyi düzenli tüketen kişilerin hastalıklara yakalanma riskine daha az yakalandığı söylenebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı