Son Dakika

Bir limondan 2 bardak su çıkarmak istiyorsanız bu hileyi öğrenmelisiniz! Anında sup sulu oluyor

Bazı limonlardan yeteri kadar su çıkmaması can sıkıcı olabilir. Ancak bu yöntemle limonun cinsinin ne olduğu fark etmeksizin istediğiniz kadar su çıkarabilirsiniz. İşte o yöntem…

AİLE 29.07.2024, 13:35
Bir limondan 2 bardak su çıkarmak istiyorsanız bu hileyi öğrenmelisiniz! Anında sup sulu oluyor
Mutfağın temel gıdalarından biri olan limon, hemen hemen her evin kullandığı gıdaların başında geliyor. Salatalardan yemeklere, balıklardan zaman zaman tatlılara kadar birçok yemekle kullanılabilen limon, doğrudan su ile karıştırılıp içile de biliyor. Üstelik uzmanlar, bunu son derece faydalı oluyor. Hal böyle olunca, limonun suyu da kıymetli hale geliyor. Ancak her limondan hayal ettiğiniz kadar su çıkmayabiliyor. Oysaki bazı yöntemler, her limondan hayal ettiğiniz kadar suyun çıkmasını kolaylaştırıyor. Peki limonun suyu nasıl arttırılır? İşte limonun suyunu arttırmanın püf noktaları…

Bir limondan olduğundan daha fazla su çıkarmak istiyorsanız, denemeniz gereken yöntemlerin başında mikrodalga yöntemi geliyor. Zira yapılan denemeler diyor ki, mikrodalgada sadece 10 ya da 15 saniye kadar ısıtılan limondan daha fazla su çıkıyor. Bu nedenle limonu kullanmadan önce mikrodalgada ısıtmayı deneyin.

Limondan daha fazla su çıkarmak için bir diğer teknik ise, limonu rulo haline getirmek olarak biliniyor. Bunun için limonu masada yuvarlamanız yeterli oluyor. Böylece limonun özleri daha kolay ulaşılabilir hale geliyor. Rulo halinde yuvarladıktan sonra kestiğiniz limondan çıkan suya inanamayacaksınız!

Daha fazla limon suyu için kullanılan yöntemlerden en az bilineni sıcak su yöntemi olabilir. Ancak bu da işe yarıyor! Bu yöntemi denemek için limonu sıcak su dolu bir kaba batırın ve ardından 1 ya da 2 dakika kadar bekleyin. Sıcak sudan çıkardığınız limonun suyunun arttığını fark edeceksiniz.

Limon sıkması zor gıdalardan biri kabul! Hatta bir meyve sıkacağınız yoksa mutlaka çekirdekleri de limonla birlikte yemeğin içerisine girebilir. Ancak çatal yöntemi hem limondan daha fazla su çıkmasına hem de limonun çekirdeklerinin yemek içerisine kaçmasına engel olur. Bu nedenle çatal, sandığınızdan daha çok işe yarayabilir!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı