Birkaç damla damlatmak yeterli, enfeksiyonu söküp atıyor

Bu içeriğimizde; doğanın mucizeleri arasında gösterilen nioli yağını ele aldık. Nioli yağı nedir, faydaları nelerdir? İşte konuya dair ayrıntılar…

SAĞLIK 27.06.2024, 22:20
2
Birkaç damla damlatmak yeterli, enfeksiyonu söküp atıyor
Günlük yaşamda pek çoğumuz çok çeşitli faktörlere bağlı olarak bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya gelebiliriz. Özellikle zamanında müdahale edilmeyen enfeksiyonlar, çok daha ciddi sıkıntıların gözlenmesine yol açabilir. Bu noktada modern tıp tekniklerinin yanı sıra alternatif tıptan da destek aldığı bilinmektedir.
Enfeksiyon özelinde alternatif tıpta geniş bir yere sahip olan ürünlerin başında nioli yağının geldiği bilinmektedir. Çeşitli enfeksiyonların tedavilerini desteklemede başarılı olan nioli yağı, birçok uzman tarafından da tavsiye edilmektedir. Peki, nioli yağı tam olarak nedir, nasıl kullanılmalıdır? Nioli yağının faydaları nelerdir? İşte ayrıntılar…

Nioli yağı, ‘Melaleuca viridiflora’ isimli bir bitkinin yapraklarından elde edilir. Esansiyel bir yağ olan nioli yağının son derece dikkatli ve kontrollü bir şekilde kullanılması gerekir. Hoş ancak keskin bir kokuya sahip olan bu yağ, cilt bakımından enfeksiyon tedavisine kadar çok çeşitli alanlarda kullanılabilir.

Nioli yağı çok yönlü kullanıma müsait bir yapıdadır. Solunum yolu enfeksiyonlarından vajinal mantarlara kadar pek çok alanda tedaviyi destekleyici nitelikte olan bu yağ, ek olarak aromaterapide stres ve anksiyete belirtilerini hafifletme noktasında da etkilidir.

Vajinal enfeksiyonlardan kurtulmak isteyen kişilerin iç çamaşırlarını düzenli olarak değiştirmeleri ve bölgeyi kuru tutmaları gerekir. Bu noktada iç çamaşırlarına bir damla kadar nioli yağı damlatmak enfeksiyon belirtilerini hafifletebileceği gibi yeni enfeksiyonların gelişmesini de engeller.

Günlük rutinlerimizin bir parçası haline getirmemiz gereken faydalı bir esansiyel yağ olan nioli yağı, yüzyıllardır çok çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılmaktadır.
Antiseptik özellikte olan nioli yağı, cilt enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar. Yanı sıra mantar karşıtı olan bu yağ hem mantara yakalanma olasılığını düşürür hem de mevcut mantar enfeksiyonlarının tedavilerini destekler.
İltihap önleyici özelliği ile dikkat çeken nioli yağı, cilt üzerinde oluşan sivilcilerin belirtilerini hafifletir. Yanı sıra güçlü aroması sayesinde solunum yolu rahatsızlıklarına da iyi gelen bu yağ, bağışıklık sistemini de doğrudan güçlendirir.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı