Bitlis'in altınları toplanıyor: Karakovan balı hasadı başladı!

Binbir çiçeğin özünü taşıyan dünyaca ünlü Bitlis karakovan balında hasat mevsimi geldi.

AİLE 13.10.2024, 19:50
2
Bitlis'in altınları toplanıyor: Karakovan balı hasadı başladı!
Bitlis'in eşsiz doğal güzelliklerinden elde edilen karakovan balı, arıcıların özenli çalışmalarıyla hasat edilerek, hem bölge ekonomisine katkı sağlıyor hem de tüketicilere doğal bir lezzet sunuyor. Yüzyıllardır süregelen geleneksel yöntemlerle  ilaçsız ve katkısız bir şekilde hasat edilen karakovan balları, sağlık açısından da tercih edilen ürünler ön plana çıkıyor. Bitlis karakovan balı, yüksek rakımlı yaylalarda üretilmesi ve tamamen organik şartlarda elde edilmesi sebebiyle büyük ilgi görüyor.
Yıllardır arıcılık ile uğraşan üretici Mehmet Beyhan, "Köyümüzde karakovan balı üretimi yapıyoruz. Dört yıl önce aldığım hibe desteğiyle işe başladım ve bu yıl hasadımıza başladık. Geçen yıl verim düşüktü, ancak bu yıl verimin daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmasının devamında Beyhan, ürettikleri karakovan balının sağlığa olan faydalarına da dikkat çekerek, "Aromaları bin bir çiçekten toplanan ballarımız, insan sağlığına ve özellikle çocukların gelişimine önemli katkı sağlıyor. Ballarımızda şeker bulunmadığı için şeker hastalığı olan kişiler bile gönül rahatlığıyla tüketebilir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı