Son Dakika

“Biyolojik ve mekanik mücadele yöntemleri öncelenmeli”

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin 20 ilinde ortaya çıkan ve tarımsal üretime zarar veren kahverengi kokarca böceğine yönelik mücadele eksikliklerine dikkat çekti. Karaman, “Biyolojik ve mekanik mücadele yöntemlerinin öncelenmesi” önerisinde bulundu.

GÜNDEM 23.10.2024, 06:45
1
“Biyolojik ve mekanik mücadele yöntemleri öncelenmeli”
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, TBMM gündemine taşıyarak, hükümetin mevcut politikalarının soruna karşı yetersiz kaldığına dikkat çekerek, “Hükümetin mevcut politikaları, kalıcı çözümler üretmekte de başarısız kalmıştır. Çiftçilerimiz, bu istilacı böcek ile mücadele ederken yalnız bırakılmakta, kimyasal mücadele yöntemlerine hapsedilmektedir” dedi.

Konuya ilişkin partilerinin önerilerini de sıralayan Karaman, “Bizim önerimiz, biyolojik ve mekanik mücadele yöntemlerinin öncelenmesi ve çiftçilere yönelik kapsamlı eğitim programlarının hızlandırılmasıdır. Ayrıca, yerel yönetimlerle iş birliği yapılmalı ve devlet, çiftçilere yönelik mali destek paketleri hazırlamalıdır. Bu mücadelede başarılı olmak için bilimsel ve sürdürülebilir politikalar benimsemeli, çiftçilerimizin yanında durmalı ve çevre dostu yöntemlerle tarımsal üretimimizi koruma altına almalıyız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı