Son Dakika

BM Komiseri Grandi, Orta Doğu'da ateşkes çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Filippo Grandi, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının devam etmesi halinde çok daha fazla kişinin yerinden olacağını belirterek, "Lübnan'da, tıpkı Gazze'de olduğu gibi anlamlı bir barış süreciyle sürdürülen bir ateşkese ihtiyaç var." dedi.

DÜNYA 14.10.2024, 21:00
BM Komiseri Grandi, Orta Doğu'da ateşkes çağrısı yaptı
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Filippo Grandi, BMMYK'nın Yürütme Komitesinin 75'nci genel oturumunun açılışında konuştu.
İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da çok büyük belirsizlik yaşandığına işaret eden Grandi, "Lübnan'da, tıpkı Gazze'de olduğu gibi anlamlı bir barış süreciyle sürdürülen bir ateşkese ihtiyaç var. Ne kadar zor olursa olsun, şiddet, nefret ve sefalet döngüsünü kırmanın tek yolu budur." dedi.
Grandi, Lübnan'da varılacak ateşkesin küresel etkileri olan büyük bir bölgesel savaşın gidişatını durdurabileceğini de söyledi.
Yaşanan belirsiz durumun, Lübnan'daki sivillerin hayatını gölgelediğini bildiren Grandi, "(İsrail'in) Hava saldırıları devam ederse Lübnan'da çok daha fazlası kişi yerinden edilecek ve bazıları da başka ülkelere taşınmaya karar verecek. Birçoğu zaten Suriye sınırını geçmeye karar verdi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı