Bol hindistan cevizli saray sarması, bu tarif ile 15 dakikada hazır

Bu içeriğimizde hindistan cevizi tutkunlarının bayılarak tükettikleri saray sarması tatlısının tarifine yer verdik. İşte ayrıntılar…

AİLE 02.07.2024, 03:50
1
Bol hindistan cevizli saray sarması, bu tarif ile 15 dakikada hazır
Tadı hafif yapımı ise pratik bir tatlı tarifi arayanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde saray sarması tatlısının yapım aşamalarına değindik.
Bol hindistan cevizi ile hazırlanan ve görüntüsünün yanı sıra tadı ile de tüketicileri mest eden saray sarması tarifi, pratik yapımı sayesinde çat kapı gelen misafirler için de iyi bir seçenektir. Peki, saray sarması nasıl hazırlanır, püf noktaları neler? İşte tarife dair merak edilenler…

Saray sarması tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Saray sarması tarifinin yapımına kakaolu muhallebiden başlayın. Bunun için sütü, şekeri, unu ve kakaoyu bir tencereye aktarın ve karışımı ocağın üzerine alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar düzenli olarak karıştırdığınız karışımınıza kaynadıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Son bir kez karıştırdıktan sonra muhallebinizi soğuması için bir kenara alın.
Muhallebiniz soğurken fırın tepsisinin üzerini bir streç film ile kaplayıp, strecin üzerine hindistan cevizi serpiştirin. Soğuyan muhallebinizi hindistan cevizinin üzerinde gezdirin. Bu aşamada tüm yüzeye eşit bir şekilde muhallebi döktüğünüzden emin olun.
Krem şantiyi kutunun üzerinde yazan tarife bağlı kalarak hazırlayıp soğuması için buzdolabına alın. Soğuyan krem şantiyi muhallebinin üzerine dökün ve tatlınızı buzdolabına kaldırın.
Soğuyan tatlıyı arzu ettiğiniz genişlikte dilimlere bölün ve tepsinin kenarından başlayarak içeriye doğru rulo şeklinde sarın. Her bir sarma tatlının üzerine fındık parçalarından ve toz Antep fıstığından serpiştirin. Afiyet olsun!

Hazırlığı 20 dakika pişirmesi ise 15 dakika kadar süren saray sarması tarifimiz 6- 8 kişiliktir.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı