Bölgesel asgari ücret tartışmasında yeni gelişme!

2025 Ocak ayına yaklaştıkça asgari ücret üzerindeki tartışmalarda büyüyor. MÜSİAD Başkan'ından bölgesel asgari ücret açıklaması geldi.

EKONOMİ 13.10.2024, 11:45
1
Bölgesel asgari ücret tartışmasında yeni gelişme!
2025 yılı öncesi asgari ücret tartışmaları alevlendi.  MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın "Bölgesel asgari ücret" önerisi kamuoyunda yankı uyandırdı.
Asmalı, Anadolu'daki yaşam koşullarının daha iyi olduğunu ve bazı bölgelerde kira farklarının 10 bin TL'ye kadar çıkabildiğini belirterek, "Asgari ücretin 3'te 2'sine çalışırım diyenler var," ifadelerini kullandı.
MÜSİAD’ın bu önerisine tepkiler de gecikmedi. Sosyal Politika Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, bölgesel asgari ücretin "bir dipsiz kuyu" olduğunu belirterek, metropol alanlar içinde bile yaşam standartlarının farklılık gösterdiğine dikkat çekti.
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ise, "Bu işçilik ücretlerini aşağı çekmek için yapmayacakları öneri herhalde kalmayacak gibi görünüyor," dedi.
Asmalı’nın, 50 yıl önce eşitsizlik ilkesine uymadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen bölgesel asgari ücret sistemine geri dönülmesi çağrısı, işçi temsilcilerinin sert tepkisine neden oldu. İşçiler, "Asgarinin asgarisi olmaz" diyerek bu teklifin kabul edilemeyeceğini savundu.
Kaynak: KARAR.
Prof. Dr. Çelik, "Bölgesel asgari ücret, üniter devlet sistemlerinde ciddi sorunlara ve eşitlik ilkesinin ihlaline yol açabilir," dedi. Ozan Gündoğdu ise, MÜSİAD’ın yaklaşımını eleştirerek, "İstanbul’da asgari ücreti arttıralım demiyor, Urfa'dakini düşürelim diyor. Uyanıklığa dikkat edin, orada bir tezgah var," ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı