Borçların bitmesi için hangi dua okunur?

Borçtan kurtulmak, İslam'da önemlidir. Bu hususta pek çok tavsiye ve öğüt bulunmaktadır. Hadislerde de bu konuya dair pek çok bilgi ve öğüt yer almaktadır. Bu makalede, borçtan kurtulmak isteyenler için en tesirli borçtan kurtulma dualarını sizlerle paylaşacak, okuyabileceğiniz esmalardan bahsedecek, bu husustaki İslami öğütleri aktaracağız.

GÜNDEM 08.10.2024, 12:10
Borçların bitmesi için hangi dua okunur?
Maddi sıkıntılar içinde boğuşanların dua etmeleri önemlidir. Aşağıda, borçlardan kurtulmak için önerilen duaları bulabilirsiniz. Bu dualar, Hz. Muhammed'in (SAV) sahabelerine öğrettiği ve onların da tavsiye ettiği güçlü dualardır.Borcu olan birinin okuması gereken dua şöyledir:
Bu duanın Türkçe anlamı ise şöyledir:
Uhud Dağı kadar borcu olan birinin ise, Hz. Ali'nin (r.a.) tavsiyesi üzerine okuması gereken dua şöyledir:
Bu duanın Türkçe manası şu şekildedir:
 Allah’ım! Beni, haramlarından koruyarak helal kıldıklarınla yetindir ve fazlınla senden başkasına muhtaç olmaktan kurtar.Borçtan Kurtulmak İçin EsmalarBorçtan kurtulmak isteyen kardeşlerimiz, maddi sıkıntılarını aşmak için çaba harcarken, Allah'a dua etmeyi de ihmal etmemeliler. Borçtan kurtulmak için, esmalar okuyabilirler. Borçları bitiren esmalar aşağıdadır:
Ebu Saîd el-Hudrî (r.a.) şöyle anlatır: Bir gün Hz. Peygamber (SAV) mescide girdiğinde Ensar'dan Ebu Ümame (r.a.) adlı
bir sahabi ile karşılaştı. Peygamberimiz ona şöyle sordu: "Ey Ebu Ümame, namaz vakti olmadığı halde neden mescitte oturuyorsun?"
Borçtan kurtulma konusunda, İslam’da pek çok tavsiye ve öğüt bulunmaktadır. Borçtan kurtulmak için tavsiye edilenler şöyle sıralanmıştır:
 Her gece Vakıa suresini okuyan kişiye ebediyen fakirlik ve sıkıntı isabet etmeyeceği bildirilmiştir. Bu surenin düzenli bir şekilde okunması, maddi sıkıntıları gidermek ve borçlardan kurtulmak için önemli bir adımdır.Borçtan kurtulmak için bu İslami öğütleri takip etmek, hem dünya hem de ahiret saadetine ulaşmada önemli bir adımdır. Allah'ın rahmeti ve yardımı daima şükreden ve O'na yönelen kullarının yanındadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı