Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Dilim dilim yeme garantisi veriyoruz

Lezzetli ve pratik bir börek isteyenler için sodalı kolay börek iyi bir alternatif oluyor. Peki sodalı kolay börek nasıl yapılır? İşte sodalı kolay börek tarifi ve malzemeleri…

GÜNDEM 21.08.2024, 21:00
Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Dilim dilim yeme garantisi veriyoruz
Hamur işi denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan börekler hem doyurucu hem de besleyici hazırlanabiliyor. Hamur işi olduğu için kontrollü tüketilmesinde fayda olan böreklerin zahmetlerinden çok pratik tarifleri tercih ediliyor. Özellikle evde hazırlayacağınız pratik bir börek tarifi arıyorsanız, sodalı kolay börek kesinlikle lezzetli alternatiflerinizden biri olacak. Peki sodalı kolay börek nasıl yapılır? İşte sodalı kolay börek tarifi ve malzemeleri…

Kolay börek tariflerinden biri olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilmesi garanti olan sodalı kolay börek, 20 dakika hazırlık sonunda fırına verilebiliyor. Pişmesi 30 dakika kadar olan sodalı kolay böreğin tarifi 12-14 kişiye göre planlanmış bulunuyor. İşte sodalı kolay börek tarifi için gerekli olan malzemeler:
Dışı için;
·         4 adet yufka
Sosu harcı;
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 şişe soda
·         2 adet yumurta
·         2 su bardağı süt
İç harcı için;
·         1 yemek kaşığı salça
·         2 kuru soğan
·         4-5 adet patates
·         Karabiber
·         Pul biber
·         Toz biber
·         Tuz

Pratik bir şekilde sodalı kolay börek yapmak için ilk olarak bir tavaya sıvı yağ ekleyin. Üzerine doğranmış soğanları koyarak kokusu çıkana dek kavurun. Üzerine eklediğiniz salçayı aynı şekilde kavurarak, minik minik doğradığınız patatesleri ilave edin. Hafif kavurduktan sonra tavayı bir kapakla kapatın ve ateşi kısık ateş konumuna getirin. Ara ara kapağı açıp karıştırın ve patatesler pişene dek bu işlemi sürdürün. Patatesler piştiğinde harcı ocaktan alın ve baharatlarını ekleyerek soğuması için kenarda bekletin. Harç beklerken derin bir kap içerisinde sos için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırın. Ardından yufkanın birini masaya serin ve sostan yufkanın her yerine gelecek şekilde yayın. Ardından yufkayı ikiye kesip yarım yufkanın içerisine patates harcından ekleyerek rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene ve tepside rulo börek görüntüsü oluşana dek devam edin. Hazır olan tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Eğer lezzetli bir sodalı kolay börek yemek istiyorsanız püf noktası dinlendirmek! Sodanın hamurda aktif olabilmesi için hazırladığınız tepsiyi fırına vermeden streçle örtmeli ve 4-5 saat kadar bekletmelisiniz. Böylece sodalı kolay böreğiniz daha kolay olacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı