Boş zamanlarınıza değer katın, evde keyifli zaman geçirmenin yaratıcı yolları

Boş zamanlarınızı değerlendirmek için illaki dışarı çıkmanıza gerek yok. Evinizde de keyifli ve üretken vakit geçirebilirsiniz. İşte size evde yapabileceğiniz bazı eğlenceli ve yaratıcı aktiviteler.

AİLE 04.07.2024, 04:10
1
Boş zamanlarınıza değer katın, evde keyifli zaman geçirmenin yaratıcı yolları
Yoğun bir iş gününün ardından eve geldiğimizde dinlenmek ve rahatlamak isteriz. Bazen de bu dinlenme halini, keyifli aktivitelerle renklendirmek isteriz.
Peki, dışarı çıkmadığınız bir zaman evde sıkılmadan nasıl vakit geçirebiliriz? İşte size dört değişik öneri:

Evinizin havasını değiştirmek için mobilyalarınızı yeniden tasarlayabilirsiniz. Eski bir şifonyer veya sandalyeyi boyayarak bambaşka bir görünüm elde edebilirsiniz.
Bu işlem için özel mobilya boyası kullanmayı unutmayın. Boyamadan önce yüzeyi zımparalamak, boyanın daha iyi tutunmasını sağlar.
Farklı desenler meydana getirmek için farklı  şablonlar kullanabilir ya da geometrik biçimler çizebilirsiniz. Bu aktivite hem evinize yenilik katar hem de sizin yaratıcılığınızı ortaya çıkarır.

Teraryum yapmak, evinize doğanın bir parçasını getirmenin harika bir yoludur. Özel bir teraryum kabınız yoksa endişelenmeyin. Büyük bir cam kavanoz veya kase de işinizi görecektir.

Teraryumunuzun tabanına çakıl taşları yerleştirin ve üzerini yosunla kaplayın. Ardından minik bitkiler ve dekoratif öğeler ekleyin. Bu mini bahçe, evinize hem görsel bir zenginlik katar hem de bakımıyla uğraşmak size huzur verir.

Origami, Japon kağıt katlama sanatı, stres atmak ve zihni rahatlatmak için mükemmel bir aktivitedir. İnternette bulacağınız videolar ve şemalar yardımıyla çeşitli origami figürleri yapabilirsiniz. Kuşlardan çiçeklere, hayvanlardan geometrik şekillere kadar pek çok şey yapabilirsiniz.  

Özel origami kağıdınız yoksa endişelenmeyin, evinizde bulunan renkli kağıtları da kullanabilirsiniz. Yaptığınız origami figürleriyle duvarlarınızı süsleyebilir veya sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Boş duvarlarınızı canlandırmak için kendi el yapımı süslerinizi oluşturabilirsiniz. Bunun için bir çubuk ve renkli iplikler yeterli. İpliklerle püsküller, ponponlar veya makrome süslemeler yapabilirsiniz.
İnternette bulacağınız rehberler size yardımcı olacaktır. Hazırladığınız süsleri çubuğa asarak duvar süsünüzü tamamlayabilirsiniz. Daha renkli bir görünüm için ipliklere boncuklar ekleyebilir veya uçlarını boyayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı