Böyle kabaranını görmediniz, besleyiciliği yüksek tahinli kek damak çatlatacak

Bu içeriğimizde puf puf görüntüsü ile iştah kabartan tahinli kek tarifine yer verdik. İşte tahinli kek yapımının püf noktaları…

AİLE 29.06.2024, 22:55
Böyle kabaranını görmediniz, besleyiciliği yüksek tahinli kek damak çatlatacak
Puf puf kabaran kekler insanda yeme isteğini tetikler. Tatlıların tatlarının yanı sıra görünümlerine de önem veren birçok kişi, kekleri daha da kabartmak için dikkat edilmesi gereken püf noktaları sık sık araştırır.
Keklerin kabarmasını sağlayan birinci püf nokta şeker ile yumurtaların olabildiğince fazla çırpılmasıdır. Çırpma aşaması ne kadar uzun ise kekik kabarması da o kadar fazla olur. Yanı sıra tercih edilen yumurtaların buzdolabından çıkarıldıktan sonra bir müddet oda sıcaklığında bekletilmeleri de kekik kabarmasına katkıda bulunur.
Bu püf noktaların ışığında hazırlamış olduğumuz tahinli kek tarifimiz ile hem göze hem de damağa hitap edeceksiniz. İşte tam ölçülü tahinli kek tarifine dair ayrıntılar…

Tahinli kek tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
· 1 su bardağı şeker, 3 tane yumurta (oda sıcaklığında), yarım su bardağı tahin, 2 su bardağı un, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı fındık içi.
· 3 yemek kaşığı toz şeker, yarım su bardağı tahin, 1 çay bardağı fındık içi (üzeri için).

Tahinli kek tarifinin yapımına yumurta ve şekeri çırparak başlayın. Köpük köpük bir görüntü elde edene kadar çırpma işlemine devam edin. Ardından ise sıvı malzemelerin tamamını kaba ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.
Fındık hariç tüm malzemeleri kaba ilave edin ve tüm malzemeler iyice karışana kadar karışımı çırpın. Son olarak iri kıyılmış fındık içlerini de kaba ekledikten sonra kek hamurunuzu, yağladığınız borcama dökün.
Tahin ve şekeri karıştırıp kek hamurunun üzerine dökün. Son olarak fındık içlerini de hamurun üzerine serptikten sonra kekinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

Damakları çatlatacak bol fındıklı tahinli kek tarifimiz 8- 10 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı