Son Dakika

BRICS'in oluşumu nedir? BRICS hangi ülkelerden oluşur?

Yükselen ekonomiler grubu BRICS, gündemdeki etkisini artırıyor. Peki BRİCS oluşumu ne zaman kuruldu, hangi ülkeler kurulmasına öncülük etti? Detaylar haberimizde...

DÜNYA 28.07.2024, 18:05
1
BRICS'in oluşumu nedir? BRICS hangi ülkelerden oluşur?
Haziran 2006'da St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in bir araya gelmesiyle kurulan BRICS, 2010'da Güney Afrika'nın, bu yıl da Mısır, Etiyopya, İran ve BAE'nin katılımıyla çok uluslu bir yapı haline geldi. 2010 yılında Güney Afrika’nın katılımıyla BRICS halini aldı.
30 ülkenin daha katılmaya hazır olduğu BRICS, küresel ekonomide önemli konuma sahip ve dünya düzeninde alternatif birlik olma yolunda ilerliyor. Ve BRICS, yeni çok kutuplu bir uluslararası düzeni formüle etmek amacıyla kurulduğu günden bu yana, devletlerin egemenliği ve bağımsızlığı ilkesini güçlendirmek için çalışıyor.
Ekonomi ağırlıklı BRICS, gelişmekte olan ve ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin hakimiyetine direnç gösteren devletlere uluslararası konularda daha fazla temsil ve söz hakkının verilmesi hedefini de güdüyor.
Ayrıca BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek için kullanılır. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşur (Brasil, Russia, India, China, South Africa).

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı