Bu eşyalara bir gram bile su değdirirseniz paranız çöp olur! Temizlerken dikkat

Her eşyanın suyla temizlenmesi gerektiğini düşünüyorsanız, birçok eşyanızı kaybedebilirsiniz! Peki suyla temizlenmemesi gereken eşyalar nelerdir? İşte suyla temizlenmemesi gereken eşyalar…

AİLE 16.07.2024, 14:50
1
Bu eşyalara bir gram bile su değdirirseniz paranız çöp olur! Temizlerken dikkat
Gün içerisinde en az 2,5 litre içilmesi önerilen su, söz konusu yaşam olduğunda son derece zararsız, hatta oldukça sağlıklı bir içeceğe dönüşebilir. Ancak söz konusu temizlik ise aynı şeyi söylememiz pek mümkün olmayacak! Bazen çok para vererek aldığınız bir ev eşyası, bazense giymeye kıyamadığınız bir elbiseniz su ile temizlediğinizde çöp olabilir. Bu nedenle her şeyi su ile temizleyebileceğinizi düşünüyorsanız, pişman olmadan önce suyla temizlenmeyecek eşyalara bir göz atmanız gerekiyor. Peki suyla temizlenmemesi gereken eşyalar nelerdir? İşte suyla temizlenmemesi gereken eşyalar…

Kıyafetleri ve koltuk örtülerini temizlemenin en kolay yolu suyla temizlemek olabilir. Ancak her kumaşın suyu sevmediğini unutmamanız gerekir. Özellikle kış ayının gözde kıyafet kumaşları olan kadife ve süet suyu sevmez. Suyla temizlendiğinde bu kumaşlarda bulunan lifler sıkışabilir ve bu sıkışma sonucu kıyafetiniz ya da süt bir koltuğunuz eski formunu koruyamayabilir!

Özellikle müzik aletlerinde kullanılan ahşapların üretim aşaması, diğer mobilyalardan biraz daha karmaşık olabiliyor. Farklı bir ahşabın kullanıldığı müzik aletlerinin temizlenmesinin zor olduğu da aşikâr. Ancak zor diye suya teslim olursanız, müzik aletinizden olabilirsiniz! Suyla rengi solabilecek olan müzik aletlerinde istenmeyen çatlaklar da ortaya çıkabilir. Bu yüzden dikkatli olmalısınız.

Priz kapağını veya aydınlatma armatürlerini yıkayan zaten yoktur da, bu iki alanı ıslak bir bezle temizleyenlerin olduğuna eminiz! Her ne kadar bu alanlarda biriken tozları su daha kolay çıkarıyor olsa da bu son derece tehlikeli ve riskli bir işlemdir. Bu nedenle sadece kuru bezle temizleme yapmanız gerekiyor.

Bu listenin en bilindik eşyasını sona sakladık. Evet belki herkes suyla elektronik eşya temizlenmemesi gerektiğini biliyor, ancak söz konusu laptop ya da televizyonların ekranı olduğunda herkes eline ıslak bezleri alıp temizlemeye başlıyor. Bu işlem, elektronik eşyanın ana kartının bulunduğu alanı suyla temizlemek kadar elektronik eşyaya zarar vermiyor olsa da ekrana sürülen su, piksel ölmesinden bir süre sonra ortaya çıkabilecek olan görüntü kaybına kadar birçok sorunu ortaya çıkarabiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Ağustos 2024
İmsak 04:30
Güneş 05:56
Öğle 12:46
İkindi 16:27
Akşam 19:26
Yatsı 20:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı