Son Dakika

Bu iki malzemeyi bidona ekleyin, turşularınızı bir kış bozulmadan yiyin! Kesin çözüm…

Kışın en güzel yardımcı yemeklerinden biri olan turşu, doğru yapmazsanız hemen bozulabilir. Peki turşu kurmanın püf noktaları nelerdir, turşu nasıl bozulmaz? İşte asla bozulmayacak turşu kurmanın püf noktaları…

AİLE 29.07.2024, 16:50
Bu iki malzemeyi bidona ekleyin, turşularınızı bir kış bozulmadan yiyin! Kesin çözüm…
Türk mutfağının önemli yardımcı yemeklerinden biri olan turşu, hemen hemen her malzemeden yapılabiliyor. Öyle ki, lahana, soğan, domates, patlıcan, salatalık, biber gibi birçok sebzenin turşuları her kış sofralarımızı süslüyor. Kışın lezzetli bir turşu yemek için hazırlıklara şimdiden başlamak gerekiyor. Ancak hazırlıklar doğru yapılmadığında turşular da hemen bozulabiliyor. Peki turşu kurmanın püf noktaları nelerdir, turşu nasıl bozulmaz? İşte asla bozulmayacak turşu kurmanın püf noktaları…

Turşu yapımının ilk aşaması, hiç kuşkusuz turşuluk alındığı an. Üstelik bu aşama, turşuların bozulmamasını istiyorsanız en önemli aşamalar arasında yer alıyor. Zira turşuluklarınızı daha taze malzemeler arasından seçerseniz, turşunuz çok daha uzun süre dayanıyor. Bu nedenle bayat, çürümeye yüz tutmuş ya da bozuk görünen turşuluklar yerine ezilmemiş, sert, taze ve herhangi bir çürüme ibaresi olmayan turşulukları almanız gerekiyor.

Sirke mi, limon mu tartışmasına girmeyelim, ancak şunu tartışalım: Turşuya ne kadar sirke koyuyorsunuz? Evet, turşuya eklediğiniz sirke, tuz ile doğru orantılı değilse, turşunuz tahmin ettiğinizden çok daha hızlı bozulabilir. Bu nedenle oranı korumaya özen göstermeli ve tuz ile sirkeyi birbirine uygun bir şekilde turşu bidonuna eklemelisiniz. Ayrıca hemen belirtelim, tuzunuz kaya tuzu değilse de turşunuz hızla bozulabilir. Kaya tuzunun koruyucu olduğunu unutmayın ve bu nedenle turşularda mutlaka kaya tuzu tercih edin.

Limon, defne yaprağı gibi aroma verici malzemeler turşunun daha uzun süre dayanmasında hiç kuşkusuz işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak asıl bilmeniz gereken kullandığınızda turşunuzu asla bozmayacak olan iki malzeme: elma ve nohut! Kulağa ilginç gelse de turşu bidonuna elma ya da nohut eklerseniz, turşunuz bozulmaz ve turşunuzu kış boyunca tüketmeniz mümkün olur. Ancak hemen söyleyelim ki, aşırıya kaçmamanız işin en önemli sırrı!

Son olarak turşu yaptıktan sonra üzerine ağırlık koymayı, turşuyu ilk günkü gibi her kullandıktan sonra sıkıca kapatmayı ve güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde saklamanız son derece önemli. Aksi takdirde turşularınız hızla bozulacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı