Bu kış kayak yapmak için gidebileceğiniz yerler

Kış mevsimi sizin için de yılın en güzel mevsimiyse ve eşsiz bir tatil ile bu keyfi taçlandırmak istiyorsanız siz de kayak merkezlerindeki yerinizi alın.

AİLE 30.09.2024, 11:00
Bu kış kayak yapmak için gidebileceğiniz yerler
Türkiye, kış sporları açısından zengin bir seçenek sunuyor. Her yıl yurt dışından da çok sayıda kişi tercihini Türkiye yönünde kullanıyor. Elbette otel fiyatları değişiyor ve erken dönemde rezervasyon yapmanız durumunda uygun fiyata konaklayabileceğiniz oteller de var.
Peki, bu kış kayak yapmak için tercih edebileceğiniz yerler arasında hangi bölgeler var? Sizler için küçük bir liste hazırladık ve bu listeye göz atarak bilgi alabilirsiniz.

Listemizin ilk sırasında Uludağ yer alıyor. Türkiye’nin en eski kayak merkezleri bu bölgede ve İstanbul’a da gayet yakın olduğundan rahatlıkla ulaşım sağlanabilir. Komşu kentlerden de Uludağ’a gidenlerin sayısı bir hayli fazladır. Öncelikle Uludağ’ın Bursa kent sınırları içinde yer aldığını belirtelim. Çok sayıda farklı zorluk derecesinde pisti bulunuyor ve kayak ya da snowboard yapmayı bilmeyenler de kısa bir eğitim alabiliyor. Hem amatörlere hem de profesyonellere hitap eden bir kayak merkezi olduğunu söyleyebiliriz. 20’den fazla kayak merkezi olan Uludağ her ne kadar çok popüler olsa da her bütçeye hitap edebilecek otelleri bulmak da mümkündür. Çünkü Uludağ’da sadece lüks oteller değil butik otel seçenekleri de var.

Erciyes, ülkemizin en yüksek dağları arasında yer alıyor ve Kayseri il sınırları içerisinde bulunuyor. Burada da pek çok kayak merkezinin olduğunu belirtelim. Son dönemde yapılan yatırımlar ile bambaşka bir görünüm kazanan Erciyes Kayak Merkezi daha modern bir çehreye kavuştu. Bu da tatilcilerin dikkatinden kaçmıyor ve Uludağ’a nazaran daha ekonomik konaklama seçenekleri görmek isteyenler rotasını Erciyes’e çeviriyor. Kar kalitesinin yüksek olduğu, farklı zorluk derecelerinde pistlerin yer aldığı Erciyes, profesyonellerin de ortak tercihlerinden biridir. Pist uzunluğu 100 km’yi aşan yerler de var ve amatörlere yönelik kayak eğitimleri de veriliyor. Ayrıca kayak otelleri burada tatilciler için geniş aktivite seçenekleri de sunuyor.

Türkiye’nin en yüksek kayak merkezi olan Palandöken de doğal olan ve son derece uzun bir pist sunuyor. Erzurum sınırları içerisinde yer alan Palandöken yılın aralık ayından nisan ayına kadar kar garantisi sunan bir yerdir. Oldukça geniş pist seçenekleri sunuyor olması nedeniyle sezonun en kalabalık olduğu dönemlerde dahi rahatlıkla kayak yapılabilir. Daha farklı kış sporları için de çeşitli seçenekler sunan bir kayak merkezi olduğunu da ekleyelim. Palandöken, yüksek bir irtifada yer alıyor ve ülkemizin en dik kayak pistlerinden biri olan Ejder Pisti de burada bulunuyor. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının düzenlendiği bu kayak merkezini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Kartepe de rahatlıkla tercih edilebilir ve özellikle İstanbul’a yakın olan kayak merkezlerinden biridir. Kocaeli sınırları içerisinde yer alan Kartepe, Samanlı Dağı eteklerinde konumlanıyor. Farklı zorluk derecesinde pistler Kartepe’de de yer alıyor. Burayı seçenlerin faydalandığı en önemli avantajlardan biri de Sapanca Gölü oluyor. Sessiz ve eşsiz bir doğaya sahip olan Kartepe, günübirlik de gidebileceğiniz yerlerden biridir. Bu yönüyle zaman sorunu yaşayanlar için gayet ideal bir seçenek oluyor.

Doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden biri de Bolu sınırları içerisinde bulunan Kartalkaya’dır.  Kayak yapmak isteyenler kadar snowboard yapmak isteyenlerin de ortak tercihi haline gelen Kartalkaya, kar kalitesi yüksek olan yerlerden biridir. Kayak pistleri 25 km’yi aşıyor ve ülkemizdeki diğer kayak merkezleri gibi pek çok kış sporu imkanı tatilcilere sunuluyor. Bolu’nun muhteşem yemekleri ve eşsiz manzaraları eşliğinde bir kış tatili yapmak istiyorsanız siz de Kartalkaya’ya yönelebilirsiniz.

Kars, oldukça soğuk bir şehirdir ve Sarıkamış Kayak Merkezi de ülkemizdeki diğer kayak merkezlerine nazaran biraz daha soğuktur. Ancak gayet uygun fiyatla konaklayabileceğiniz otel seçeneklerinin olduğunu da eklemek gerekir. Özellikle rüzgâr alan bir kayak merkezi olması, kayak tutkunlarının yaşadığı keyfi çok daha üst noktaya taşıyor. Acemi olanlar için hazırlanan pistler de bulunuyor. Sakin ve huzurlu bir atmosfer sunuyor olması da Sarıkamış bölgesinin sağladığı avantajlardan biridir.
Kaynak: internet haber merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Eylül 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:26
Öğle 12:34
İkindi 15:54
Akşam 18:31
Yatsı 19:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı