Son Dakika

Bu listede yer alan herhangi bir özelliğe sahipseniz zencefili asla ağzınıza sürmeyin, sonra çok pişman olursunuz!

Son derece faydalı bir gıda olan zencefil, doğru olmayan bir şekilde tüketildiğinde zehir saçabiliyor. Özellikle bazı kişilerin zencefil tüketmemesi gerekiyor. Peki zencefili kimler tüketmemeli? İşte listesi…

AİLE 28.07.2024, 10:00
Bu listede yer alan herhangi bir özelliğe sahipseniz zencefili asla ağzınıza sürmeyin, sonra çok pişman olursunuz!
Son derece faydalı baharatlardan biri olan ve özellikle de tatlılara çok yakışan zencefil, öğütüldüğünde yoğurtla bile tüketilebiliyor. Kullanım alanı geniş, sağlık açısından gerçek bir mucize etkisi içeren ve ekonomik bir baharat olan zencefilden ne yazık ki herkes aynı faydayı alamıyor. Özellikle bazı kişilerin zencefil tüketmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu kişilerin zencefil tüketmesi halinde birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekiyor. Peki zencefili kimler tüketmemeli? İşte asla zencefil tüketmemesi gereken o kişiler…
Bugüne dek yapılan araştırmalar, özellikle de en bilindiği olması sebebiyle Columbia Üniversitesi’nin yaptığı araştırma, zencefilin vücuda sağladığı en önemli katkılardan birinin metabolizma hızını arttırmış olması olduğunu söylüyor. Hal böyle olunca zencefil, metabolizma hızını arttırdığı vücutta yağ yakımını da hızlandırarak, daha hızlı bir zayıflama sürecini destekliyor. Ancak ideal kilosunun altında olan, yani aşırı zayıf olan kişiler, zayıflamaması gereken ve sağlık açıdan risk almamak için kilosunu arttırması gereken kişiler oluyor. Bu nedenle uzmanlar aşırı zayıf olanların zencefil tüketmesini asla önermiyor.
Zencefilin bugüne dek yapılan araştırmalar ile kanıtlanmış olan bir başka faydası vücutta kan akışını hızlandırıyor olması. Bu da vücutta tansiyonu dengelediğini ve kas ağrılarını geçirdiğini bize gösteriyor. Ancak pıhtılaşma bozukluğu olanlar için tüm bu süreçler, fayda yerine zarar sağlıyor. Başka bir deyişle, pıhtılaşma bozukluğuna sahip kişilerin zencefil tüketmesi, aldığı ilaçların hiçbir işe yaramaması anlamına geliyor. Bu da uzmanların bu kişilere zencefil tüketmemeyi önerdiğini gösteriyor.
Vücuda faydalı olan birçok gıda, söz konusu iki canlı olduğunuz hamilelik süreci ise, pek de faydalı olmayabilir. Başka bir deyişle, yararlarıyla bir yetişkin için çok idealken, yeni bir embriyo için pek de ideal olmayacak olan bu gıdalar, istenmeyen sorunlar ortaya çıkarabiliyor. Zencefil de bu gıdalar arasında yer alıyor. Sadece uzmana danışarak tüketmesi gereken hamilelerin kontrolsüz bir şekilde zencefil tüketiminde fetüsün yeterince ve düzgün gelişmemesi ortaya çıkabiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı