Son Dakika

Bu meyveleri öğleden önce yemiyorsanız hiçbir fayda alamıyorsanız! Uzmanlar bizzat uyardı

Bazı meyvelerin gündüz tüketilmesini öneren uzmanların buna ilişkin çok sağlam gerekçeleri bulunuyor. Peki hangi meyveler neden gündüz tüketilmeli? İşte gündüz tüketilmesi gereken o meyveler ve nedeni…

SAĞLIK 07.09.2024, 10:40
Bu meyveleri öğleden önce yemiyorsanız hiçbir fayda alamıyorsanız! Uzmanlar bizzat uyardı
Dengeli ve düzenli beslenme açısından son derece faydalı olan meyvelerin kesinlikle beslenme programına eklenmesi gerekiyor. Özellikle de içerdikleri vitamin ve mineraller ile vücut sağlığını destekleyen ve vücudu hastalıklardan koruyan meyveleri sık ve düzenli tüketmekte fayda bulunuyor. Ancak yapılan son araştırmalar, her meyvenin istenilen her saat tüketilemeyeceğini gösteriyor. Başka bir deyişle, bilim insanları, bazı meyveleri sabahtan tüketmeyi, aksi takdirde faydadan çok zarar alınabileceğini söylüyor. Peki hangi meyveler neden gündüz tüketilmeli? İşte gündüz tüketilmesi gereken o meyveler ve nedeni…

Türkiye’de yetiştiği gibi ithali de bulunan muz, doyurucu bir meyve olması sebebiyle sporcular başta olmak üzere diyette olan kişiler tarafından bazen öğün yerine bile tüketiliyor. Kalorisi yüksek olsa da sağladığı lifle uzunca süre tok tutan bu meyve, aynı zamanda vücuda enerji verici meyvelerin başında geliyor. İçerisinde bolca bulunan vitamin sayesinde vücudu birçok açıdan destekleyen muzun öğleden önce yenmesinin doğru olduğunu söyleyen uzman isimler ise, araştırmaların saat 15.00 sonrası yenilen muzun sindirimde zorluk yaşattığını ve gece uykusunu kaçırdığını ortaya çıkarmış olduğunu belirtiyor. Bu yüzden uzmanlara göre, muzu günün ilk yarısında tüketmekte fayda bulunuyor.

Tıpkı muz gibi ananas tüketmenin öğlen saatleri ve öncesi için uygun olduğunu göstermiş olan araştırmalar, ananasın meyve şekerinin oldukça yüksek olduğunu hatırlatıyor. Bu nedenle geç sindirilebilen bir meyve olan ananası sakin bir şekilde sindirebilmek için günün ilk saatlerinde tüketmeyi öneren uzman isimler, ananasın gece tüketimde insülin seviyesini artırarak uykuyu da kaçıracağını belirtiyor. Bu yüzden kardiyovasküler sistemin durumunu iyileştirmeye yardımcı olan ve günün enerjik geçmesini garanti edecek enerji vericiliğe sahip olmasıyla bilinen ananasın sabahtan tüketilmesinde fayda bulunuyor.

Öte yandan akşam saatlerinde spor yapanlar için bazı istisnaların olabileceğini söyleyen uzmanlar, ananas olmasa da bir adet muzun spor sonrası tüketilebileceğini belirtiyor. Bunun dışındaki herkesin muz ve ananası sabah saatlerinde tüketmesi uzmanların önerisi oluyor.
Kaynak: İnternet Haber Merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı