Bu püf noktalar muhabbet kuşlarını adeta şakıtıyor! Sadece günler içinde konuşmaları garanti…

Son derece sevimli evcil hayvanlardan biri olan muhabbet kuşları, bazı püf noktaları bildiğinizde daha hızlı konuşabiliyor. Peki muhabbet kuşlarını konuşturmak için ne yapılmalı? İşte muhabbet kuşlarını şakıtacak o püf noktalar…

AİLE 07.09.2024, 15:30
Bu püf noktalar muhabbet kuşlarını adeta şakıtıyor! Sadece günler içinde konuşmaları garanti…
Bizlere yaşayabilen evcil hayvanlar, hiç kuşkusuz, en yakın dostlarımız haline geliyorlar. Özellikle de insanı taklit etme yeteneği sayesinde konuşabilen bazı kuşlar, kesinlikle gerçek bir dost hissiyatını bizlere veriyor. Çocuklarımıza da arkadaşlık eden evcil hayvanlardan biri olan muhabbet kuşları da konuşabilen kuşlar arasında yer alıyor. Ancak her muhabbet kuşu konuşmadığı gibi bazı muhabbet kuşlarının konuşması da beklenenden uzun sürebiliyor. Oysaki bu püf noktalar muhabbet kuşlarını adeta şakıtıyor. Peki muhabbet kuşlarını konuşturmak için ne yapılmalı? İşte muhabbet kuşlarını şakıtacak o püf noktalar…

Hayatta ne isterseniz isteyin, sabrınız ve ilginiz olmadıkça istediğinize ulaşmanız pek mümkün olmayacaktır. Söz konusu muhabbet kuşları ise de bu kural kesinlikle geçerli! Öğrenmeye ve taklit etmeye oldukça yatkın olmalarıyla işinizi son derece kolaylaştıracak olan muhabbet kuşlarına gerekli ilgiyi gösterdiğinizde konuşmaması mümkün olmadığı gibi ne kadar ilgi gösterirseniz o kadar iyi konuşur hale geldiğini de hemen belirtelim. Ayrıca sabır ve bekleyiş de muhabbet kuşlarının şakımasını sağlayacak sağlam özelliklerin başında gelir!

Taklit yetenekleri oldukları için tekrar etmeye meyilli olan muhabbet kuşlarını bir an önce konuşturmak istiyorsanız, onlara söylediğiniz kelimeleri sürekli olarak değiştirmekten vazgeçin. Bunun yerine tekrar etmeyi deneyin. Bir kelimeyi ne kadar tekrar ederseniz, duydukları sesleri taklit ederek öğrenmeye yatkın olan muhabbet kuşları için de o kadar yol gösterici olacaksanız.

Bir başarıyı elde ettiğinizde kendinizi nasıl şımartıyorsanız, muhabbet kuşlarını da aynı şekilde şımartmayı ve ödüllendirmeyi unutmamalısınız. Her bir söylediği kelime için ona gülümseyebilir ve övgüler yağdırabilirsiniz. Kesinlikle olumlu bir tepki gösterdiğinizi anlayacak olan muhabbet kuşunu ödül mamalarıyla beslemeniz de onun öğrenmeye olan şartlanmasını arttırmış olacaktır.

Muhabbet kuşunun konuşmayı öğrenmesi için gürültülü ve bol konuşmalı bir ortamın gerekli olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle çok yanılıyorsunuz. Tam tersine sessiz ortamda daha çabuk öğrenebilecek olan muhabbet kuşlarına birden fazla kişinin konuşması yerine bir kişinin sürekli olarak konuşması çok daha hızlı bir öğretim sürecini ortaya çıkaracaktır, bizden söylemesi!
Kaynak: İnternet Haber Merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı