Son Dakika

Bu püf noktayı öğrenen dikilebilir tohumu görür görmez tanır! Sadece 10 ile çarpmanız gerekiyor

Her bulduğunuz tohumu dikmek isteyenlerdenseniz, tohumların nasıl dikilebilir olduğunu anlıyor olmanız gerekiyor. Peki bir tohumun dikilebilir olduğu nasıl anlaşılır? İşte sırrı…

AİLE 16.07.2024, 14:40
2
Bu püf noktayı öğrenen dikilebilir tohumu görür görmez tanır! Sadece 10 ile çarpmanız gerekiyor
Evin havasını anında değiştiren bitkiler, bir hobi olmaktan çok daha fazlası haline gelmiş durumda. Özellikle dekorasyonun canlı birer ögesi olan yeşil bitkiler, birçok kişinin evini süslemeye çoktan başladı. Uğraştıkça rahatlanan bir hobi olmasıyla da birçok kişinin ilgi alanında olan bitki ekim ve dikimi, birkaç püf noktayı bilmeden ne yazık ki istenilen sonucun elde edilebileceği hobi alanlarından biri olmaktan uzak.
Bazen dolabın dibinden bulduğunuz, bazense hediye olarak gelen bir tohumun ekilip ekilemeyeceği kafa karışıklığı yaratabiliyor. Özellikle de son zamanlarda düğünlerde nikah şekeri yerine almaya başlamış olan bitkilerin tohumları, her zamankinden daha sık evimize geliyor. Oysaki tohumların dikilip dikilemeyeceğine karar vermek için bir püf nokta bulunuyor. Peki bir tohumun dikilebilir olduğu nasıl anlaşılır? İşte sırrı…

Bir tohumun dikilip dikilemeyeceğini anlamak için ilk aşamada bir kâğıt havlu ve plastik poşet hazırlayın. Elinizdeki tohumları hazırladığınız plastik poşetin içerisine koyarak, kâğıt havluyu biraz ıslatın. Islattığınız kâğıt havluyu da poşetin içerisine ekleyerek, poşetin ağzını güzelce kapatın. İşlem bittiğinde çimlenebilecek yani dikilebilecek tohum sayısını anlamak için poşetin üzerine bir tarih atmayı da unutmayın.

Poşetin içerisinde çimlenmeye bıraktığınız tohumları ara ara gözlemleyerek bir kenara kaç tane tohumun çimlendiğini not alın. Çimlenme işlemi bittiğinde 10 tohumdan 7’si çimlendiyse, çimlenen 7 tohumu 10 ile çarpın. Bu size tohumunuzun çimlenme oranını verecektir. Başka bir değişle 10 tohumdan 7’sinin çimlenmesi elinizdeki tohumlardan yüzde 70 oranında çimlenme elde ettiğiniz anlamına gelir.

Elde ettiğiniz sayıların aralığı tohumu kullanıp kullanamayacağınızı ifade ediyor. Bu yüzde çimlenme oranınız yüzde 40’ın altında ise, elinizdeki tohumları atın ve dikim için taze tohumlar alın. Ancak çimlenme oranı yüzde 40 ila 60 arasında kaldıysa sık dikim yapma yöntemiyle tohumlarınızı canlandırarak, bitkinizi elde edebilirsiniz. Yüzde 70 ve üzeri çimlenme görenler ise endişelenmesin! Zira bu rakam, tohumunuzun eskimediğini ve normal dikime uygun olduğunu gösteriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Ağustos 2024
İmsak 04:30
Güneş 05:56
Öğle 12:46
İkindi 16:27
Akşam 19:26
Yatsı 20:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı