Bu tarif ile 12 kişilik pizza yapabilirsiniz, üstelik hem pratik hem ekonomik

Pizza, birçok kişinin en sevdiği fast food yiyecekler arasında yer alır. Peki, evde pizza nasıl yapılır? İşte evde pizza yapımına ilişkin merak edilenler…

AİLE 02.07.2024, 03:15
1
Bu tarif ile 12 kişilik pizza yapabilirsiniz, üstelik hem pratik hem ekonomik
Evde, kalabalık bir grup için pizza yapmak isteyen pek çok kişi doğru ölçüleri bulabilmek adına arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunur.
Misafirleri veyahut da kendi ailesi için enfes bir pizza hazırlamak isteyenler için düzenlemiş olduğumuz bu içeriğimizde pizza yapımına ilişkin tüm püf noktaları paylaştık. İşte ayrıntılar…

Evde pizza tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Evde pizza tarifinin yapımına hamuru hazırlayarak başlayın. Bunun için toz mayayı ve yarım bardak ılık su ile toz şekeri karıştırıp 5 dakika bekleyin. İlk mayalanmanın ardından kaba, hamur için gereken diğer malzemeleri de ilave edip iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra kabın üzerini örtün ve hamuru yaklaşık olarak 2 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamurunuz mayalanırken mantarları, domatesleri ve biberleri arzı ettiğiniz boyutlarda doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Domates sosunuz yok ise domatesleri rendeleyin ve sarımsak, tuz ve zeytinyağı eşliğinde kaynatın.

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve iki eşit parçaya bölün. Tezgahın üzerini hafif unladıktan sonra hamurlarınızı çok ince olmayacak şekilde açın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerine de sıvı yağ dökün. Açtığınız pizza hamurunu yağlı kağıdın üzerine alın ve bir çatal yardımı ile hamurun üzerinde delikler açın.
Hamurun üzerine sosu sürün ve rendelemiş olduğunuz kaşar peynirinin bir kısmını serpin. Daha sonrasında üzeri için hazırlamış olduğunuz tüm malzemeleri hamurun üzerine yerleştirin. Son kata da kaşar peynirinin geri kalanını serptikten sonra pizzanızı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Aynı işlemleri diğer hamur için de tekrarlayın. Afiyet olsun!

Malzeme listesini ve yapım aşamalarını ayrıntılı bir şekilde paylaşmış olduğumuz evde pizza tarifimiz 10- 12 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı