Bulaşık makineniz kurutmuyorsa dikkat! Büyük bir probleminiz olabilir

Bulaşık makinelerinde ortaya çıkabilecek olan kurutmama sorununun birçok farklı nedeni olabiliyor. Peki bulaşık makinesi neden kurutma yapmaz? İşte bulaşık makinesinin kurutma yapmama sebepleri…

AİLE 27.07.2024, 03:05
2
Bulaşık makineniz kurutmuyorsa dikkat! Büyük bir probleminiz olabilir
Artık hemen hemen her evde bulunan ev aletlerinden biri olan bulaşık makineleri, gün içerisinde mutfakta geçirdiğiniz süreyi önemli ölçüde kısaltıyor. Üstelik bulaşıkları daha hijyenik yıkamak anlamına da gelen makineler, önemli bir ısı derecesine çıkarak, olası bakteri oluşumunu da engelliyor. Ancak bazı durumlarda bulaşık makineleri kurutma yapmıyor. Bu gibi durumlar da ise, yıkanan tabak, bardak gibi ev eşyalarının üzerinde su lekesi kalması ve zaman içerisinde bu eşyaların yıpranması ortaya çıkıyor. Peki bulaşık makinesi neden kurutma yapmaz? İşte bulaşık makinesinin kurutma yapmama sebepleri…

Bulaşık makinesinde kullanılması gereken temizlik ürünlerinden biri olan parlatıcılar, bulaşıklarınızın ilk günkü halini korumak için üretiliyor. Başka bir değişle, bulaşık makinesi kurutma esnasında aktif bir şekilde parlatıcıyı kullanıyor. Kullanılan bu parlatıcı, bulaşıkların yüzeyinde oluşabilecek suyu engellediği gibi bulaşıkların lekesiz ve parlak olmasını da sağlıyor. Dolayısıyla bulaşık makineniz eğer kurutma yapmıyorsa, temel nedenlerden birisi de parlatıcı kullanmayı ihmal ediyor olmanız olabilir!

Bulaşık makineleri kurutma işlemini yaparken, ısısını yükseltir ve bulaşıkları kurutmak için kendisini ısıtır. Zaten herkes bunun farkına çoktan varmış olabilir. Zira kurutma esnasında makineye elinizi koyduğunuzda bu ısıyı dışarıdan bile hissedebilirsiniz. Dolayısıyla bulaşık makineniz kurutma yapmıyorsa, bir başka problem bulaşık makinenizin yeteri kadar ısınmadığı yani yeterli ısıya ulaşamıyor oluşu olabilir. Ancak böyle bir sorunda yapmanız gereken tek şey, bir tamirci çağırmaktır!

Makinenizi gereğinden fazla doldurup tasarruf etmeye çalışıyorsanız, kendinize daha çok iş çıkardığınızı bilmelisiniz. Zira dolu olan makineler, hem yeteri kadar temizleme hem de yeteri kadar kurutma yapamaz. Bu nedenle makineyi gerektiği kadar doldurmanız makine kullanımında en önemli detaylardan biridir. Daha açık ifade etmek gerekirse, kurutma esnasında yükselecek neme alan bırakmazsanız, makineniz kurutma yapmaz.

Bunu birçok kişi deniyor, ancak uzmanlara göre yapılan bu işlem, doğru olmayı bırakın, nemi daha da arttırıyor. Evet, kapağı açık bir şekilde bulaşıkları kurutmaya çalışmaktan bahsediyor! Hava akışını hızlandırabileceğinizi düşünseniz de bunun bulaşıklarınızı daha nemli bıraktığınız bilmeli ve bulaşık makinenizin kendi kendine kurutma işlemi yapmasını sağlamalısınız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı