Büro Memur-Sen, eylem sürecini başlattı

Büro Memur-Sen, kamu çalışanlarının sorunlarına karşı çözüm için çağrıda bulunarak, eylem sürecini başlattıklarını duyurdu.

GÜNDEM 28.06.2024, 04:40
Büro Memur-Sen, eylem sürecini başlattı
Büro Memur-Sen, kamu görevlilerinin çözüm bekleyen problemleri, kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş, gecikmesi kangrene neden olabilecek, acil çözüm bekleyen konulara ilişkin çözüm çağrısında bulundu. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, taleplerinin gerçekleştirilmemesi halinde 4 aşamalı eylem sürecini başlatacaklarını, en son aşamada ise yürüme eylemi gerçekleştireceklerinin altını çizerek, çözüm çağrısında bulundu.
Büro Memur-Sen, kamu görevlilerinin çözüm bekleyen problemleri, kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş, gecikmesi kangrene neden olabilecek,  acil çözüm bekleyen, kamu çalışanlarının tümünü ya da ekseriyetini etkileyen konular için eylem süreci başlattı. Sendika Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, dört aşamalı bir eylem planı hazırladıklarını, talepleri karşılanıncaya kadar bugün itibarıyla başladıkları planı kademeli olarak sürdüreceklerinin altını çizdi.

Uzun zamandır birçok konuda sözlerin verildiğini ifade eden Yazgan, 7’nci dönem toplu sözleşme ile karara bağlanan 3600 ek göstergede hâlâ adım atılmadığını belirterek, “7’nci dönem toplu sözleşmede birinci dereceye yükselen bütün kamu görevlilerine verilmesi için çalışma yapılması kararı alındı. 7’nci dönem toplu sözleşmesinden bugüne kadar 9 ay, verilen sözlerin üzerinden ise 1 yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı” dedi.

Toplu sözleşme ikramiyesinin yüzde 2 sınırlama sebebiyle CHP’nin başvurusu ile AYM’de iptal edildiğini hatırlatan Yazgan, iptalin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sözlerini hatırlatarak, “Beyanlara rağmen düzenlemenin ilk torba yasada yer almadığını görmek derin bir hayal kırıklığına sebep oldu. Ödenecek 330 TL toplu sözleşme ikramiyesinin geri verilmemesi, kamu görevlisinin cebinden çıkması anlamına gelmekte. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından AYM kararının bir fırsat olarak değerlendirilmesi Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir devletin yöneticilerine hiç yakışmamıştır. Sinekten yağ çıkarılacaksa da bunun yeri ve kaynağı kamu görevlilerinin kazanılmış hakları olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın günümüz gerçekleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak kaldırılmasını talep eden Yazgan, “Bu hizmet sınıfında görev yapan memurlar, eğitim durumları ve görev alanları esas alınarak GİH ya da THS’na geçirilmelidir” ifadelerini kullandı. Yazgan, konuşmasında hayat pahalılığı ve enflasyona da dikkat çekerek, özellikle büyükşehirler ve kıyı kentlerinde kamu görevlilerinin istihdam ve görevde tutulmasını zorlaştırdığına vurgu yaptı. Yazgan, buralarda görev yapanlara büyükşehir tazminatı getirilmesi, benzeri olumsuz ekonomik koşulların görüldüğü diğer illere de kira tazminatı getirilmesi çağrısında bulundu.

Dört aşamalı eylem planı hakkında da açıklama yapan Yazgan, ilk aşamanın Türkiye genelinde Büro Hizmet kolunda bulunan 51 kurum ve kuruluşta 350 bin kamu çalışanı ile bir hafta boyunca taleplerini içeren kokartları yakalarında taşımak olduğunu kaydetti. Eylemin ikinci aşamasının ülke genelinde, bütün şubeler tarafından gerçekleştirilecek kitlesel basın açıklaması olacağını belirten Yazgan, üçüncü aşamanın ise birinci dereceye 3600 ek gösterge ve toplu sözleşme ikramiyesi taleplerine karşılık herhangi bir gelişme olmaması halinde yapılacak olan imza kampanyası olduğunu dile getirdi. Eylemin üçüncü aşaması sonrası taleplerin gerçekleşmesinde somut adım atılmaması halinde yürüme eylemi gerçekleştireceklerini belirten Yazgan, “Belirlediğimiz tarihe kadar bu taleplerimizin gerçekleşmemesi halinde, yürüme eylemi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı