Son Dakika

Bursa’nın meşhur lezzeti pideli köfteyi deneyen çatalı elinden bırakamıyor! Sadece 30 dakikada hazır

Bursa’nın meşhur pideli köftesi bu tarifle birlikte evde kolaylıkla yapılabiliyor. Peki Bursa pideli köfte nasıl yapılır? İşte Bursa pideli köfte tarifi ve malzemeleri…

AİLE 29.07.2024, 13:45
Bursa’nın meşhur lezzeti pideli köfteyi deneyen çatalı elinden bırakamıyor! Sadece 30 dakikada hazır
Mutfağı zengin yörelerden biri olan Bursa, özellikle meşhur et yemekleriyle dikkat çekiyor. Daha önce Osmanlı’ya da başkent yapmasıyla saray mutfağına birçok lezzet kazandırmış olan Bursa’da meşhur olan pideli köfte de bu bölgenin en çok sevilen et yemekleri arasında yer alıyor. Evde kolay bir şekilde yapılabilen meşhur Bursa pideli köfte, aynı zamanda çok zamanınızı da almıyor. Peki Bursa pideli köfte nasıl yapılır? İşte Bursa pideli köfte tarifi ve malzemeleri…

Hazırlaması sadece 30 dakika kadar olan Bursa pideli köfte, pişirme için de bir bu kadar süre istiyor. Toplamda sadece 1 saat içerisinde sofrada olacak olan Bursa pideli köftenin bu tarifi 2-4 kişilik porsiyona göre ayarlanmış bulunuyor. İşte Bursa pideli köfte tarifi için gerekli olan malzemeler:
Köftesi için;

Evde kolay bir şekilde Bursa pideli köfte yapmak için köfte için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta güzelce yoğurun. Ardından köfte harcından cevizden biraz küçük toplar yapın ve bu topları iyice ezip çok ince bir şekil vererek bir kenara alın. Ardından pideleri küp şeklinde doğrayın ve ısıtılmış tavada kızartıp bir servis tabağına dizin. Üzerine salçalı sos için gerekli malzemeleri bir tencerede birleştirip, hazırladığınız sosu dökün. Sonra yağsız bir tavada köfteleri pişirip, sosun üzerine dizin Ardından biraz daha sos gezdirip, kızdırılmış tereyağını en üste gelecek şekilde dökün ve servis edin.

Gelelim Bursa pideli köftenin püf noktasına… Bursa pideli köftenin sosu biraz ince olmalı. Bu nedenle malzemeler arasında bulunan suyu iyi ayarlayarak, salçalı sosu ince bir şekilde hazırlayın. Ayrıca Bursa pideli köftenin köftesini tam kıvamda yapmak istiyorsanız, yoğurma işlemini 10 dakika kadar sürdürerek, malzemelerin tam özleşmesini sağlayın.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı