Son Dakika

Çad’da kurban başında Türk usulü pazarlık dikkat çekti

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönüllüleri Çad Cumhuriyetinde kurban çalışmalarına başladı. Dernek gönüllüleri ile hayvan sahibi arasında Türkiye'de kurbanlık alımlarında yapılan sıkı pazarlık yönteminin uygulanması dikkat çekti.

DÜNYA 15.06.2024, 03:15
2
Çad’da kurban başında Türk usulü pazarlık dikkat çekti
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönüllülerinin Kurban Bayramı dolayısıyla Batı Afrika ülkelerinden Çad Cumhuriyetinde kurban hazırlıklarına başladı. Kurban bağışı yapan vatandaşların kurbanlıklarını seçmek ve satın almak için yoğun çaba harcayan gönüllüler bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
Başkente yakın Erdebe köyünde kurban hazırlıklarını sürdüren gönüllüler, bu bölgede büyükbaş hayvanlar titizlikle kontrol edilerek kurbanlık için ayrıldı. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çad koordinatörü Murat Sali ve gönüllüler hayvan sahipleri ile Türkiye'de kurban pazarlarında sıkça görülen Türk usulü pazarlık dikkat çekti. Yapılan pazarlıkla hayvanlar satın alındı.
Hayırseverlerin kurban bağışlarının mazlumlara ulaşması için çabaladıklarını ifade eden Cansuyu Derneği Çad Yardım Koordinatörü Murat Sali, Çad’da 12 kişilik bir ekip ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Buradaki görevlerimizden biri de, kesilecek hayvanların kontrollerini sağlayarak satın almak. Biz de daha önceden derneğimize rezerve edilen hayvanları arazide gördük ve kontrollerimizi yaptık. Fiyat belirleme aşamasında ise Türkiye’deki kurban pazarlarında görmeye alışık olduğumuz hayvan pazarlığını Afrika’da da yaşamış, bu pazarlık geleneğini buraya taşımış olduk” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Haziran 2024
İmsak 03:27
Güneş 05:13
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı