Çağlayancerit'te ceviz hasadı başladı: 30 bin dekardan 12 bin ton rekolte!

2012'den beri coğrafi işaretle korunan Çağlayancerit cevizinde hasat sezonu açıldı. Bu yılki rekolte, 30 bin dekarlık alandan elde edilen 12 bin tonla oldukça verimli geçti.

EKONOMİ 10.09.2024, 13:35
1
Çağlayancerit'te ceviz hasadı başladı: 30 bin dekardan 12 bin ton rekolte!
Kahramanmaraş'ın coğrafi işaretli ürünü Çağlayancerit cevizinin hasadı, geleneksel yöntemlerle sürdürüldü. 
Bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayan "Yeşil altın" Çağlayancerit cevizinin bu yılki hasadında 30 bin dekarlık alanda yapılan hasattan 12 bin ton rekolte elde edildi.
El emeğiyle toplanan cevizler, İşleme ve Paketleme tesislerinde paketlenmesinin ardından hem iç piyasaya hem de Avrupa'ya gönderiliyor.

İlçenin ceviz yönünden zengin bir ilçe olduğunu aktaran Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Ömer Çedene, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Ceviz üreticisi Durdu Çağlar, bu yılki hasattan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, “Hasat da iyi gelirimiz de iyi. Verdi bu sene Cenabı Allah, buna şükür” dedi.
Kaynak: İHA
“Diğer cevizlerden farkları vardır. Aroması, ince kabuklu olması ve yağ oranı gibi özellikleri farklıdır. 30 bin dekar kayıtlı alanımız var ve bir o kadar da kayıt dışı alanımız var. Bu sene toplamda 12 bin ton rekoltemiz var. KKTC’ye olsun, Rusya, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine ihracat yapılıyor. Her yıl olduğunu gibi bu yıl da rekolte çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Çağlayancerit cevizimizin her biri yumurta büyüklüğündedir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı