Son Dakika

Çalışanları sevindiren haber geldi! Esnek çalışma modelindeki detaylar belli oldu: Tatil günleri uzayacak

Orta Vadeli Program'ın açıklanmasıyla birlikte yeni düzenlemeler hayata geçirilecek. Buna göre, sosyal güvenlik sisteminde köklü değişiklikler yapılacak ve yeni çalışma modeline geçilecek.

AİLE 07.09.2024, 11:10
Çalışanları sevindiren haber geldi! Esnek çalışma modelindeki detaylar belli oldu: Tatil günleri uzayacak
Orta Vadeli Program'ın açıklanmasıyla birlikte birçok alanda yeni düzenlemeler yapıldı.  2025’in ikinci yarısındandan sonra sosyal güvenlik mevzuatında dikkat çeken değişiklikler yapılacak. OVP kapsamında, sosyal güvenlik sisteminin esnek çalışma modellerine uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.
2025 yılının ikinci çeyreğinde uzaktan çalışma, kısmi çalışma gibi yeni nesil iş biçimlerine yönelik yasal değişiklikler yapılacak. Yeni düzenleme kapsamında uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma gibi esnek iş modelleri 2025’in 1. çeyreğinde iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesi göz önünde bulundurularak yasal çerçeveye kavuşturulacak.
İş Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle birlikte güvenceli esneklik sağlanacak ve yeşil ile dijital dönüşüm süreçlerine uyum sağlamak için programlar oluşturulacak. Tamamlayıcı emeklilik sistemi, 2025’in 2. çeyreğinde Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşecek. Ayrıca, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında standart emeklilik yatırım fonları yeniden tasarlanarak katılımcıların birikimlerine daha fazla değer katılması hedeflenecek.
Türkiye'deki işsizlik ile alakalı yeni düzenlemeler hayata geçiyor. Düşük  ücretli işlerde çalışmak istemeyen gençleri hedef alan "aile bazlı izleme sistemi" uygulanmaya başlanacak. Bu sistemle işgücü piyasasında sunulan istihdam olanakları aile bazlı olarak izlenecek ve sosyal yardım alan bireylerin istihdama geçişi desteklenecek.
ESNEK ÇALIŞMA MODELLERİ: Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma gibi modern çalışma biçimleri, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre düzenlenecek. Kadın ve erkek fırsat eşitliği ile iş-özel yaşam dengesi gözetilerek, kamuda ve özel sektörde daha esnek çalışma saatleri getirilecek.
İŞ KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ: Sosyal taraflarla yapılacak diyalog ve ikincil mevzuat çalışmaları ile işgücü piyasalarında güvenceli esneklik sağlanacak. Yeşil ve dijital dönüşümün etkileri analiz edilerek, uyum ve adil geçiş süreçleri için programlar hayata geçirilecek.
HER YAŞ İÇİN UYGUN MESLEKLER: Program, her yaş grubundaki bireylerin aktif çalışma hayatında kalmalarını destekleyecek. Hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile mevcut becerilerin günümüz ihtiyaçlarına uyarlanması sağlanacak.
Kaynak: KARAR.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı