Son Dakika

Çamaşır makineniz kirlendiyse endişelenmeyin, çözümü son derece basit! Sadece 5 dakikada ilk günkü gibi

Çamaşır makinelerinde zaman içerisinde biriken kirin çamaşır yıkama performansınızı etkilemesini istemiyorsanız, bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Peki çamaşır makinesi nasıl temizlenir? İşte formülü…

AİLE 29.07.2024, 16:40
Çamaşır makineniz kirlendiyse endişelenmeyin, çözümü son derece basit! Sadece 5 dakikada ilk günkü gibi
Haftada defalarca çalışan ev aletlerinden biri olan çamaşır makineleri, çamaşırların tüm kirlerini akıtıp içerisini her zaman tertemiz tutamıyor. Çamaşır makineleri içerisinde biriken kir ve kalıntılar, zaman içerisinde çamaşır makinesinin performansını etkileyecek sorunlar ortaya çıkarabiliyor. Bu nedenle çamaşır makinesinin düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor.
Çamaşır makinesinde biriken kir ve kalıntılar, temiz çamaşırların önüne geçtiği gibi aynı zamanda koku gibi istenmeyen durumlar da ortaya çıkarabiliyor. Tüm bunlar istediğiniz hijyeni sağlamanıza engel olacağı için çamaşır makinelerini düzenli bir şekilde temizlemenizi şart kılıyor. Kaldı ki, çamaşır makinesini temizleyecek birkaç yöntem bulunuyor. Peki çamaşır makinesi nasıl temizlenir? İşte çamaşır makinesini temizlemenin püf noktaları…

Çamaşır makinesi içerisinde zamanla biriken kirler, yalnızca pis koku ya da temiz olmayan çamaşırlar anlamına gelmiyor. Aynı zamanda bu kirler, çamaşır makinesinin performansını da etkileyerek, ömrünü kısaltılıyor. Eğer yeni bir çamaşır makinesi almak istemiyorsanız, çamaşır makinesi temizliğini belirli bir aralıkla yani rutin bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekiyor.

İyi bir doğal temizleyici olan sirke, çamaşır makinesi temizliğinde de son derece etkili oluyor. Kaldı ki, evlerde de temizlik denince ilk doğal çözüm olarak aklınıza gelecek olan sirkenin çamaşır makinesindeki küf oluşumunu engellediği de biliniyor. Çamaşır makinesi temizliğinde sirke kullanmak için tek yapmanız gereken ise, haftada bir gün pamuklu bir beze sadece bir çay bardağı kadar sirke dökerek, makinenin ön lastik kısmında oluşan küflü bölgeyi temizlemek oluyor.

Tıpkı sirke gibi doğal temizlik denince akla gelen bir diğer yöntem olan karbonat da çamaşır makinesi temizliğinde kullanılabiliyor. Üstelik bu ikiliyi birlikte kullanmak temizliğin performansını arttırıyor. Sadece bir yemek kaşığı karbonat ve yarım çay bardağı sirkeyi karıştırarak macun kıvamına getirip, küf oluşabilecek lastik bölgesini temizlemek ise, bu formülün kolayca kullanıldığını gösteriyor.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı