Can Dizdar Türkiye'nin Kanada Büyükelçilisi oldu! Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı ve bugün Resmi Gazete'de yayımlanan atama ve görevden alma kararlarıyla Türkiye'nin Kanada Büyükelçiliğine Can Dizdar atandı.

GÜNDEM 03.07.2024, 08:05
1
Can Dizdar Türkiye'nin Kanada Büyükelçilisi oldu! Resmi Gazete'de yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Kanada Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Can Dizdar atandı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Can Dizdar, lisansüstü eğitimini Avrupa Koleji'nde tamamladıktan sonra, 2004'te Londra İngiltere Kraliyet Savunma Koleji'nde bir yıl eğitim aldı. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Dizdar, yurtdışında Helsinki, Abu Dabi ve Londra büyükelçiliklerinde ve New York'ta Türkiye Daimi Temsilciliği'nde görev yapmıştır.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerinde Siyaset Planlama Daire Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenen Can Dizdar, Birleşmiş Milletler Sekreteryası Siyasi İşler Bölümü'nde Kıdemli Siyasi Memur olarak da görev almıştır. Orta Doğu Genel Müdürlüğü gibi kritik pozisyonlarda bulunan Dizdar, Türkiye'nin Abu Dabi/Birleşik Arap Emirlikleri nezdinde Büyükelçisi olarak da görev yapmıştır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı