Çanakkale'de orman yangını çıktı! Ekipler müdahale ediyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle her iki yerde de geniş bir alana yayıldı.

ÇEVRE 26.06.2024, 19:20
1
 Çanakkale'de orman yangını çıktı! Ekipler müdahale ediyor
Diyarbakır'ın Bağlar ve Çınar ilçeleri sınırında çıkan tarla ve anız yangını, kara ve hava operasyonlarıyla üç saat içinde kontrol altına alındı. Yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı.
Diyarbakır ve Çanakkale'de orman yangını! Yangın çalılık alanda çıktı ve eski şehre sıçradı. 
Çınar ilçesine bağlı kırsal Ovabağ Mahallesi'nde öğleden sonra bilinmeyen nedenle anız ve tarla yangını çıktı. Bağlar ilçesi sınırları içerisindeki tarlalara da sıçrayan yangında buğday tarlaları da zarar gördü. Köylüler traktörleriyle yangının yayılmasını önlemeye çalışırken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, orman müdürlüğü, sağlık, AFAD ve jandarmadan ekipler sevk edildi. Karadan ve havadan helikopterlerin de yardımıyla yangın üç saat içinde kontrol altına alındı.
Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında yaralanan 2 kişi ilk müdahalenin ardından tedavi için hastaneye kaldırıldı. Yangının çıkış nedeni halen araştırılıyor.
20 Haziran'da Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetmişti.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden de orman yangını haberi geldi. Çalılık alanda çıkan yangın Assos Antik Kenti'ne sıçradı. Ekipler havadan ve karadan alevlerle mücadele ediyor.
Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı