“Cevdet Yılmaz, DPT’yi yeniden kurmak istiyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın DPT’yi yeniden kurmak istediği öne sürüldü.

EKONOMİ 27.08.2024, 18:55
“Cevdet Yılmaz, DPT’yi yeniden kurmak istiyor”
Erdal Sağlam, Mesele Ekonomi yayınında, Ankara kulislerine yönelik son iddiaları yorumlarken, Mehmet Şimşek’in görevden ayrılmasına yönelik söylentilere de yer verdi. Bu iddiaların içinde Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yeniden kurulması da yer aldı.
Sağlam, Ankara Sayfası'nda Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine yönelik iddiaları değerlendirirken, son günlerde gerek ekonomi gerekse siyaset cephesinde yaşananları da anlattı. Sağlam, ayrıca iş dünyasının taleplerine, ekonomi programının geleceğine yönelik de yorumlarında, ekonomik programdan dönülmesi halinde yaşanacaklara bir öngörü sundu.
Bir ekonomist ile görüşmesinde liyakatli atamaların faizde 5 puanlık artış etkisi yaratacağı söylemine değinen Sağlam, Bütçe ve Strateji Başkanlığı’nın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlanması gerektiğini söyledi.
Erdal Sağlam, bütçe çalışmalarının çelişkiler içerdiğini belirtirken, kurumsal olarak atılması gereken bir adım olduğunu belirttiği DPT’nin kurulmasının “faiz indirimi adımını da kolaylaştıracağını” belirtti.

DPT benzeri bir kurumun yeniden oluşturulması gerektiğine değinen Sağlam, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın geçen yıl “Ben bunun için çalışacağım. DPT’nin kurulması lazım” dediğini aktardı.
OVP’nin gündemde olduğu bugünlerde, DPT gibi kurumların ek sıkılaşma anlamına geleceğini de ekleyen Erdal Sağlam’ın iddiaları, akıllara Cevdet Yılmaz’ın bakanlık yaptığı 2011 yılını getirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 14 Eylül 2024
İmsak 04:52
Güneş 06:13
Öğle 12:39
İkindi 16:10
Akşam 18:55
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı