Cezalar caydırıcı olmalı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hasta yakınlarının saldırı sonucu bir doktorun kalbinin durmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Öz Sağlık-İş Başkanı Devlet Sert, iktidara çağrıda bulunarak, “Sağlıkta şiddet olaylarının öznesi olan kişilerin ağır hükümlerle cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

GÜNDEM 31.07.2024, 05:20
2
Cezalar caydırıcı olmalı
Sağlıkta şiddetin adresi bu sefer de Muğla oldu. Muğla’nın Bodrum ilçesinde aile hekimi Mustafa Hürkal Tezyar, hasta yakınlarının saldırısı sonucu kalbi durdu. Şiddete uğrayan doktorun hayati tehlikesi devam ederken, sağlık iş kolunda faaliyet gösteren emek örgütleri şiddet olaylarını kınadı.
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, sağlık çalışanlarının her gün şiddet korkusu ile işe gittiğini vurgulayarak, “Doktor arkadaşımıza yapılan saldırı aslında ülkenin hemen her yerinde her gün yaşadıklarımızdan bir kesit. Canavar ruhlu kişiler bir dakika önce canlarını emanet ettikleri doktorun bir dakika sonra canına kastediyorlar. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?” dedi.

Şiddet olaylarını gerçekleştiren faillere yönelik cezaların yetersiz kaldığını da belirten Sert, şu çağrıda bulundu: “Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Sağlık çalışanlarının bunca fedakârlığının karşılığı canları olmamalı. Kamu sağlık hizmetlerinden kısıtlama başta olmak üzere sağlıkta şiddet olaylarının öznesi olan kişilerin ağır hükümlerle cezalandırılmasını istiyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı