CHP tüzük kurultayı dün başladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da dün başlayan partisinin Tüzük Kurultayı’nda, yeni tüzükleri ile ilgili konuştu. Özel, “Bu tüzük ne benim, ne Kemal Bey'in, ne önceki genel başkanlarındır. Bu tüzük, kapsama alanı bakımından bütün örgütümüzündür. Bu tüzük geçince hiç kimse kaybetmez, bu örgüt kazanır" dedi.

SİYASET 07.09.2024, 04:35
1
CHP tüzük kurultayı dün başladı
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tüzük Kurultayı dün Ankara’da başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partilerinin yeni tüzükleri hakkında konuştu. Parti içi birlik mesajları verdi.

Türkiye’nin menfaatlerini önde tutan bir dış politika izlediklerini belirten Özel, uluslararası organizasyonlarda Türkiye’nin çıkarlarını savunmak için yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Gazze’yi de gündemine alan Özel, “Gazze’deki zulmü her alanda dile getirdik. Filistin davasını savundum. Filistin'in haklı davasını savunmak, CHP'nin 1970'lerden gelen tutarlı davasını sahiplenmektir” şeklinde konuştu.

Yeni tüzüklerine ilişkin devam eden tartışmalara da değinen Özel, “Bu tüzük ne benim, ne Kemal Bey'in, ne önceki genel başkanlarındır. Bu tüzük, kapsama alanı bakımından bütün örgütümüzündür. Bu tüzük geçince hiç kimse kaybetmez, bu örgüt kazanır" dedi.

Tüzük Hazırlık Komisyonu'nun çalışmasına göre parti tüzüğünde 20’ye yakın maddede değişikliğe gidilecek. Bu değişiklikler kapsamında genel sekreter güçlendirilecek. Genel başkan kurultaylarda aday gösterilemeyecek, kendisi istemesinde durumunda aday olacak. Ön seçim zorunlu olmaktan çıkarılacak. Başta milletvekilliği olmak üzere bir kişi parti kurullarında en fazla 3 dönem üst üste görev alabilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı