CHP’den Tanju Özcan kararı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezi YK, oybirliği ile aldığı kararla Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamaları nedeniyle kınama cezası ile cezalandırılmak üzere Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

SİYASET 17.07.2024, 20:20
1
CHP’den Tanju Özcan kararı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden yazdığı sözleri nedeniyle harekete geçti. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bugün yapılan MYK toplantısı sırasında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP, Özcan'ı Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etme kararı aldı.
MYK toplantısının devam ettiği sırada yaptığı açıklamada Yücel, "Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan'ın geçtiğimiz hafta eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sosyal medyada yaptığı eleştiri sınırlarını aşan paylaşımı nedeniyle daha önce bir açıklama yapmıştık. Bugün MYK toplantımızın gündem maddelerinden biri de buydu. MYK'mızın oybirliği ile almış olduğu karar doğrultusunda, tüzüğümüzün 68/3-c maddesi uyarınca Tanju Özcan'ın kınama cezası ile cezalandırılması amacıyla Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilmiştir" dedi.

Tartışmanın fitilini Tanju Özcan ateşledi. Kılıçdaroğlu’nun dediği iddia edilen "Bana sadık 50 vekil var." sözlerine Özcan ‘’50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?" diye tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu ise o sözlerin kendisine ait olmadığını tekrarlayarak, ‘’Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun. Aklını başına al… Tanju, ne kadar kin varmış içinde’’dedi.
Özcan ise Kılıçdaroğluna “Cenazeye gelmem çünkü hoca helallik istediğinde ‘Hakkımı helal ediyorum’ diyemem” sözleri ile yanıt verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı