Çıtırtısı iştahınızı kabartacak, talaş böreği ile çay saatleriniz şenlenecek

Enfes lezzeti ile damak çatlatan talaş böreği tarifini sizler için derledik. İşte talaş böreği yapımının püf noktalarına dair ayrıntılar…

GÜNDEM 28.06.2024, 20:30
1
Çıtırtısı iştahınızı kabartacak, talaş böreği ile çay saatleriniz şenlenecek
Birçok yörede yapılan talaş böreği, sofraların en lezzetli hamur işleri arasındadır. Kimi zaman kahvaltılara kimi zaman çay saatlerine kimi zaman ise ara öğünlere eşlik eden bu lezzet, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır.
Talaş böreği hem doyurucu hem de besleyici bir malzeme listesine sahiptir. Peki, talaş böreği nasıl hazırlanır? Talaş böreği yapımında nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte tarife dair tüm merak edilenler…

Talaş böreği tarifinin malzeme listesi hemen hemen her bütçe tarafından karşılanabilecek niteliktedir.
Talaş böreği tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
3 tane yufka, 1 su bardağı garnitür, 2 tane tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.
Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı süt (sosu için).
1 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için).

Talaş böreği tarifinin yapımına tavukları hazırlayarak başlayın. Tavukları küp küp olacak şekilde doğrayın ardından sularını salıp çekene kadar yanmaz yapışmaz bir tavada pişirin. Tavukların rengi döndükten sonra tavaya tereyağını ekleyin.
Tavuklar iyice piştikten sonra yıkayıp süzdüğünüz garnitürleri tavaya ekleyin. Güzelce karıştırdığınız harcınıza tuz ve karabiberi de ekledikten sonra ocağın altını kapatın.
Sos için vermiş olduğumuz tüm malzemeleri karıştırın. Yufkayı tezgaha serin ardından da yufkanın ger yerine gelecek şekilde sosu dağıtın.
Yufkanın kenarlarını üst üste getirip büyük bir kare elde edin. Kuru kalan yer var ise soslamayı ihmal etmeyin. Karenizi dört eşit parçaya bölün ve ortalarına harç ekleyin. Zarf şeklinde kapattığınız böreklerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan sosu böreklerinizin üzerlerine sürün. Çörek otunu da serpiştirdikten sonra böreklerinizi 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Yukarıda vermiş olduğumuz malzemeleri kullanarak 10 adet talaş böreği hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Temmuz 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı