Çöpe atanlar bin pişman olacak, meğer şifası kabuğunda gizliymiş

Bu içeriğimizde faydalarına çok şaşıracağınız fıstık kabuğunun tüketim alanlarına ve diğer özelliklerine dikkat çektik.

GÜNDEM 28.06.2024, 22:10
Çöpe atanlar bin pişman olacak, meğer şifası kabuğunda gizliymiş
Kuruyemişlerin sağlık açısından faydalı oldukları bilinmektedir. Kalp damar sağlığından beyin sağlığına kadar vücudu çok çeşitli açılardan destekleyen kuruyemişler, uzmanlar tarafından da tüketimleri tavsiye edilen besin grupları arasında yer almaktadır.
Kuruyemişler hem direkt olarak hem de çeşitli besinler ile karıştırılarak tüketilebilmektedir. Bebeklik çağından itibaren kuruyemiş tüketiminin teşvik edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, son olarak birçok kişiyi şaşırtacak bir açıklamada bulundu. Fıstık kabuğunun asla çöpe atılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, konuya ilişkin tüm ayrıntıları paylaştı.

Fıstığın insan sağlığını çok çeşitli açılardan desteklediği bilinmektedir. Antioksidan içeriği yüksek olan fıstık başta zararlı maddelerin vücuttan atılması olmak üzere pek çok sistemde aktif olarak rol alır.
Fıstığın faydalarını sık sık gündeme getiren uzmanlar, son olarak birçok kişinin belki de çok şaşıracağı bir açıklamada bulundu. Yürütülen son çalışmalar ile ilgili konuşan uzmanlar, fıstık kabuğunun da en az fıstığın kendisi kadar faydalı olduğunu ve bu sebeple de kesinlikle çöpe atılmaması gerektiğini vurguladı.

Uzmanlara göre fıstık kabuğu antioksidanlar bakımından zengin olduğu için kansere karşı aktif olarak savaşmaktadır. Serbest radikallerin zararlı etkilerini vücuttan uzaklaştıran fıstık kabuğu ayrıca lif bakımından zengin olduğu için kötü kolesterolün düşürülmesinde de etkilidir.
Vitamin ve mineraller bakımından zengin olan fıstık kabuğu, bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Son olarak lifli içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenleyen fıstık kabuğunun kabızlık sorununu önlediği bilinmektedir.

Fıstık kabuğu birçok farklı şekilde tüketilebilir. Arzu edenler fıstık kabuğunu bir güzel yıkayıp bol su ile tencerede kaynatıp çay formunda tüketebilir. 
Fıstık kabuğu toz halinde de tüketilebilir. Bunun için kabukların iyice temizlenmesi ardından da öğütülmeleri gerekir. Toz fıstık kabuğu salatalara, yoğurda hatta çorbalara ilave edilebilir.
Son olarak aktarlardan satın alınabilen fıstık kabuğu özütü veyahut da kapsülü de tüketime uygundur. Ancak tüm bu tüketim şekillerinden önce mutlaka bir uzman hekime danışılması gerekmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Temmuz 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı