Daha önce irmiği bu kadar lezzetli yememiş olabilirsiniz! Sadece 10 dakikanızı ayırın

Kolay bir tatlı olan limon soslu irmik tatlısı, hızla hazırlanabiliyor. Peki limon soslu irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte limon soslu irmik tatlısı tarifi ve malzemeleri…

GÜNDEM 01.09.2024, 19:20
Daha önce irmiği bu kadar lezzetli yememiş olabilirsiniz! Sadece 10 dakikanızı ayırın
Türk mutfağında sıklıkla kendisine yer bulan lezzetlerden biri olan irmik hem tuzlu hem de tatlı lezzetler içerisinde kullanılabiliyor. Özellikle de tatlıya çok yakışan irmik, birbirinden farklı tatlılarla çok lezzetli alternatifler sunabiliyor. Bu alternatiflerden biri olan limon soslu irmik tatlısı hem lezzetli olması hem de pratik bir şekilde yapılmasıyla birçok kişinin favorisi haline gelmiş bulunuyor. Peki limon soslu irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte limon soslu irmik tatlısı tarifi ve malzemeleri…

Hızla hazırlayabileceğiniz bir tatlı olan limon soslu irmik tatlısı, 10 dakika içerisinde pişiyor. Hazırlık süresi 50 dakika kadar olan limon soslu irmik tatlısının bu tarifi, 8-10 kişilik porsiyona göre hazırlanmış bulunuyor. İşte limon soslu irmik tatlısı tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:
Tabanı için;
·         100 gram margarin
·         2 paket yulaflı bisküvi
Muhallebisi için;
·         1 litre süt
·         1 paket vanilya
·         1 su bardağı Hindistan cevizi
·         1 su bardağı şeker
·         1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
Limon sosu için;
·         1 çay bardağı şeker
·         1 çay kaşığı zerdeçal
·         1 limon kabuğu rendesi
·         1 tane limonun suyu
·         2 su bardağı su
·         3 yemek kaşığı nişasta
Süslemesi için;
·         2 yemek kaşığı toz krem şanti
·         Yarım çay bardağı süt

Evde limon soslu irmik tatlısı yapmak için ilk olarak kelepçeli kalıbı kare şeklindeki servis tabağına yerleştirerek başlayın. Ardından tabanı için; eritilmiş yağ ile bisküvileri rondodan geçirin ve kalıbın tabanına eşit bir şekilde yayıp buzdolabında dinlendirin. Taban dinlenirken muhallebisi için; Hindistan cevizi ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri bir tencere içerisinde karıştırarak göz göz olana dek kaynatın. Ardından muhallebiyi ocaktan alın ve Hindistan cevizi ile vanilyayı ilave edip karıştırın. Hazır olan muhallebiyi bisküvi tabanı üzerine güzelce yayın. Son olarak sos için tüm malzemeleri karıştırarak kaynatın. Sosu muhallebinin üzerine dökün ve dinlendirmek için 1 gece buzdolabında bekletin.

Buzdolabında beklemiş olan limon soslu irmik tatlısını servis etmeden önce süsleyin. Süslemek için tatlıyı kalıptan çıkarın ve soğuk sütle hazırlamış olduğunuz krem şantiyi aralıklarla sıkarak yayın. Ardından nane yaprağı ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis için dilimleyin.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı