“Darmadağın olan adalet mekanizması, sokakların güvenliğini ortadan kaldırdı”

Saadet Partisi Gençlik Kolları, “Bölgesel İl Başkanları Toplantısı”nı 7 bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı Konya’da gerçekleştirdiği basın açıklamasında, adalet sistemine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Geldiğimiz noktada 2024 Türkiye’sinde artık gasbın, tacizin, şantajın, işkencenin bir karşılığı yok. Darmadağın olan bu adalet mekanizması ilk önce emniyeti ve sonra da sokakların güvenliğini ortadan kaldırdı” dedi.

SİYASET 16.10.2024, 04:35
“Darmadağın olan adalet mekanizması, sokakların güvenliğini ortadan kaldırdı”
Saadet Partisi Gençlik Kolları, “Bölgesel İl Başkanları Toplantısı”nı Konya, Adana, Denizli, Elazığ, Samsun, Rize ve Yalova’da eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı ise Konya’da gerçekleştirilen toplantıda konuştu. Çağrıcı, ülke ve dünya olarak zor günlerden geçildiğine işaret ederken, Filistin’de yaşanan vahşetin olağan bir hal aldığına dikkat çekti. Çağrıcı ayrıca son günlerde yaşanan vahşet olaylarına vurgu yaparak, “Artık sokaklarımıza baktığımızda suçlular kol geziyor” dedi. 

Yaşanan olayların ardından adalet sistemindeki sorunlara dikkat çeken Çağrıcı, adalet sistemine yönelik çağrıda bulunarak, “Geldiğimiz noktada 2024 Türkiye’sinde artık gasbın, tacizin, şantajın, işkencenin bir karşılığı yok. Darmadağın olan bu adalet mekanizması ilk önce emniyeti ve sonra da sokakların güvenliğini ortadan kaldırdı. İktidar, bozduğu sistemi yamalı bohça gibi toparlamaya çalışıyor. İçişleri Bakanlığı her gün çete operasyonları düzenliyor, fakat aynı çeteler ertesi gün serbest kalıyor. Bugün organize suçlarda Avrupa lideri konumundayız. Suç çeteleri ve devlet çalışanları adeta iç içe geçmiş durumda” ifadelerini kullandı. 

Gençlerin iktidarın acizliği nedeniyle uyuşturucu, suç ve kötülüğe sürüklendiğine dikkat çeken Çağrıcı, AK Parti iktidara geldiği yıllarda doğan çocukların bugün üniversiteyi bitirdiği ve askerlik vazifelerini sona erdirdiğine işaret ederek, “Maalesef on binlerce genç kardeşimiz suça bulaşmış durumda. Maalesef eğitim sistemimiz gençlerimize ahlâkı, erdemi, iyiliği, empati duygusunu aşılayamamış; tam tersi Discord kanallarında ahlâksızlığa itmiştir. Maalesef adalet sistemimiz adeta masumu değil, suçluları salıvermek üzerine evrilmiş durumda” dedi.

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren düzenli olarak adaletin zayıflatıldığını ifade eden Çağrıcı, mahkemelerin etkisini yitirdiğini belirterek, “Hiç kimsenin kendisini güvende hissetmediği, suçluların adeta ödüllendirildiği ve mazlumların mağdur edildiği bir hukuk, daha doğrusu hukuksuzluk sistemi ile idare edilmektedir. Buna dur demek ise hükümetin yegâne vazifesidir. İktidarı uyarıyoruz; artık bıçak kemiğe dayandı. Evden çıkan vatandaşımız ne sokakta yürürken rahat ne de akşam eve dönebileceğinden emin değil. Gece veya gündüz fark etmeksizin şiddete muhatap olunmaktadır. Şehirlerimiz cinnete, kaosa, anarşiye ve şiddete teslim edilemez. Türkiye’nin hak ettiği yönetim bu değildir. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi çıkmaz sokaklara emanet edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayların temelinde insanların geçim problemi yer aldığına dikkat çeken Çağrıcı, AK Parti Türkiye’sinin değişmeyen tek gündeminin geçim sıkıntısı olduğunu belirterek, “Geçim sıkıntısı gençlerimizi, yaşlılarımızı, kadınlarımızı ve aile babalarımızı yoksulluğa sürüklüyor. İnsanımız adeta hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu ise psikolojik bunalımları tetikliyor, toplumumuz büyük bir buhran içerisinde travmalar yaşıyor. Bilinmelidir ki ekonomik gelişmişliği, refahı, sosyal adaleti sağlarsanız, toplumu yaşadığı bu buhrandan kurtarırsanız; insanımız normalleşecek ve bu tip olaylar geride bırakılacaktır” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı