Davutoğlu'ndan Gazze için acil eylem planı önerisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 24 Eylül 2024’te toplanacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Liderler Zirvesi öncesinde, İslam Dünyası'nın ve uluslararası toplumun somut adımlar atması gerektiğine dair bir dizi öneride bulundu.

GÜNDEM 03.09.2024, 23:25
Davutoğlu'ndan Gazze için acil eylem planı önerisi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Siyonist İsrail’in Gazze’de ve Batı Şeria’da sürdürdüğü saldırılara karşı acil bir eylem planı uygulanması gerektiğini vurguladı.
Siyonist İsrail’in Filistin’de yürüttüğü saldırgan politikalara karşı İslam Dünyası’nın sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) acilen liderler düzeyinde toplanmasını önerdi.
İşte Davutoğlu'nun önerdiği eylem planında öne çıkan maddeler şu şekilde:

İsrail’in Gazze’den Batı Şeria’ya da yaydığı soykırıma karşı 24 Eylül 2024 günü toplanacak BM Genel Kurul Liderler Zirvesi öncesi uygulanması gereken acil eylem planı⤵️İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırımın birinci yılına yaklaşırken Batı Şeria’da da benzer bir saldırganlığı…
— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) September 3, 2024

1- İİT Liderler Düzeyinde Toplanmalı: Toplantının sıradan bir görüşme olmaması ve somut adımların kararlaştırılması gerektiği belirtildi.
2- Geniş Katılımlı Toplantı: BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa Konseyi liderleri ve Filistin’i destekleyen diğer ülkelerin liderlerinin de bu toplantıya davet edilmesi gerektiği vurgulandı.
3- İsrail'e Ateşkes İçin Ültimatom: 24 Eylül’e kadar ateşkesin kabul edilmemesi durumunda, İsrail’e karşı uygulanacak müeyyidelerin açıklanması gerektiği belirtildi. Bu müeyyideler arasında diplomatik ilişkilerin kesilmesi, ekonomik ambargo uygulanması, İsrail'in uluslararası faaliyetlerden dışlanması ve İsrail'e hava sahalarının kapatılması gibi yaptırımlar yer alıyor.
4- Gazze ve Batı Şeria'ya İnsani Yardım: Üye ülkelerin koruması ve BM garantisi altında insani yardım konvoylarının gönderilmesi gerektiği vurgulandı.
5- Filistin'in Tam Üyelik Başvurusu: BM’ye Filistin’in tam üye olarak kabul edilmesi için başvuruda bulunulması ve bu başvurunun veto edilmesi durumunda İsrail’in BM faaliyetlerine katılımının engellenmesi gerektiği ifade edildi.
6- Gazze Ziyareti: Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın Gazze ziyareti kararı desteklenmeli ve İslam ülkeleri liderlerinden bir heyetin bu ziyarete eşlik etmesi gerektiği önerildi.
7-Takip Komisyonu Oluşturulmalı: Gelişmeleri takip etmek ve bu eylem planını uygulamak üzere bir liderler veya Dışişleri Bakanları düzeyinde takip komisyonu oluşturulmalı.
8- Son olarak, Davutoğlu, İİT bünyesinde bir mutabakat sağlanamaması durumunda, Filistin’e destek veren ülkelerin bir araya gelerek bir "Filistin Dostları Grubu" oluşturması gerektiğini ifade etti. Bu grubun liderlerinin, BM Genel Kurulu görüşmeleri marjında bir araya gelerek atılacak adımları istişare etmesi gerektiğini belirtti.
İsrail’in Gazze’den Batı Şeria’ya da yaydığı soykırıma karşı 24 Eylül 2024 günü toplanacak BM Genel Kurul Liderler Zirvesi öncesi uygulanması gereken acil eylem planı⤵️İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırımın birinci yılına yaklaşırken Batı Şeria’da da benzer bir saldırganlığı… pushfn('ads'); — Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) September 3, 2024

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı