Deprem bölgesinde mücbir sebepte uzatma görünmüyor

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada deprem bölgesine yönelik destekler hakkında önemli sorular yöneltmişti. Çalışkan’ın sorularına Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, yanıt verdi. Muş, mücbir sebep süresini uzatmanın hükümetin yetkisinde olduğunu ancak böyle bir düşüncenin olmadığını ifade etti.

SİYASET 27.07.2024, 04:52
1
Deprem bölgesinde mücbir sebepte uzatma görünmüyor
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada deprem bölgesine yönelik destekler hakkında önemli sorular yöneltmişti. Çalışkan, mücbir sebep süresinin uzatılması, vergi affı ve SGK primlerinin ertelenmesi gibi konularda bölgenin taleplerini dile getirmişti.
Konuya ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş yanıt vererek, konunun hükümetin yetkisinde olduğunu ifade etti. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Çalışkan'ın sorularına yanıt verdi. Muş, mücbir sebep süresinin uzatılması konusunun komisyonun yetkisinde olmadığını, bunun hükümetin uhdesinde olduğunu belirtti. Muş, hükümet yetkililerinden aldığı bilgiye dayanarak, “Şu an hükümet yetkililerinden aldığım bilgi, bir uzatmaya gitmeyecekleri yönünde” açıklamasını yaptı. Deprem etkilerinin ortadan kalkmasıyla mücbir sebebin de ortadan kalktığını, beyannamelerin verilebildiğini ve kayıtların tutulabildiğini ifade etti.

Muş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sonrasıyla alakalı yapılacak başka bir değerlendirmede hükümetin farklı bir kararı var mı bilemiyorum ama şu an hükümetin gündeminde olmadığını ifade edebilirim.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı