Dev Türk alışveriş şirketine Araplar ortak oluyor! 250 milyon dolar sermaye enjeksiyonu

Türk alışveriş devi Getir şirketi bölünüyor, gıda ve market dağıtımı Arap fonuna geçecek.

EKONOMİ 24.06.2024, 12:25
1
Dev Türk alışveriş şirketine Araplar ortak oluyor! 250 milyon dolar sermaye enjeksiyonu
Türk alışveriş şirketi Getir’in Türkiye gıda ve market dağıtım operasyonlarının çoğunluğunu Abu Dabi'nin Devlet Yatırım Fonu Mubadala'ya ait olacak şekilde iki şirkete bölüneceği bildirildi.
Getir’in, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait Abu Dabi'nin Devlet Yatırım Fonu Mubadala'dan 250 milyon dolar yeni sermaye yatırımı alacağı duyuruldu.
Sky News'ün haberine göre, Türk alışveriş devi Getir, Abu Dabi’nin devlet yatırım fonu Mubadala’dan 250 milyon dolara kadar yeni sermaye enjeksiyonu alacak.

Sky News, Getir’in Türkiye gıda ve market dağıtım operasyonlarının çoğunluğu Mubadala’ya ait olacak şekilde iki şirkete bölüneceğini duyurdu.
Haberde, 250 milyon dolarlık enjeksiyonun amacının, Getir'in İngiltere ve Avrupa kolunun kapatılmasını kolaylaştırmak ve Türk gıda dağıtım işine yatırım yapmak olduğu belirtildi.
Bölünme işine Getir'in mevcut yöneticisi Batuhan Gültakan liderlik etmesi beklenirken, şirketin kurucusu Nazım Salur'un ise aktif bir katılımı olmayacağı belirtildi.
Bunun yerine Salur'un Getir Drive ve araç çağırma hizmetleri BiTaksi de dahil olmak üzere Getir'in diğer varlıklarını içeren diğer bağımsız işletmeyi yönetmesi öngörüldü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı