Dikkat Airfryer kullanımı yangına neden olabilir, hepimiz aynı hatayı yapıyoruz

Airfryerlar yani hava fritözleri, sağlıklı yemekleri hızlı ve az yağla pişirmenin popüler bir yolu olmuştur. Ancak kullanırken dikkatli olunmalıdır. İşte güvenli hava fritözü kullanımı için bazı önemli ipuçları.

AİLE 23.06.2024, 16:25
3
Dikkat Airfryer kullanımı yangına neden olabilir, hepimiz aynı hatayı yapıyoruz
Mutfak aletleri uzmanı, son dönemde popüler olan evde sıkça yapılan ve yangın tehlikesi yaratan fritöz hatalarını açıkladı. Haberimizde, sizin de farkında olmadan yaptığınız hatalardan bahsedeceğiz ve airfryerınızı güvenli bir şekilde nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğiz. İşte ayrıntılar.

Son yıllarda hava fritözleri, yiyecekleri daha hızlı ve daha az yağ ile pişirmenin bir yolu olarak milyonlarca evde yaygınlaştı. Ancak, bu popülerlik, cihazın güvenli kullanımı konusundaki uyarıları da beraberinde getirdi.
Toolstation tarafından yapılan bir ankete göre, kullanıcıların %56’sı hava fritözlerini mutfak dolaplarının altında kullanıyor. Benzer şekilde, %67’si su ısıtıcılarını da aynı şekilde kullanıyor.

Toolstation Mutfak Kıdemli Kategori Müdürü Cara Yates, bu alışkanlığın ciddi riskler taşıdığını belirtiyor.

Hava fritözleri, kullanım sırasında ürettikleri ısı nedeniyle uygun hava sirkülasyonuna ihtiyaç duyar. Cara Yates, "Hava fritözleri, duvarlardan ve köşelerden uzakta, geniş ve açık bir tezgah üzerinde, ideal olarak ısıya dayanıklı bir mat üzerinde kullanılmalıdır" diyor.
Aksi halde, alçak dolapların altına yerleştirilen hava fritözleri, hem cihaza hem de dolaplara zarar verebilir. Bu durum renk bozulması, deformasyon ve yangın tehlikesine yol açabilir.

Su ısıtıcılar da benzer riskler taşır. Uzmanlar su ısıtıcılarının da dolapların altında kullanmalarının yanlış olduğunu ifade ediyorlar. Çünkü çıkan buhar dolaplarda nem sebepli hasarlara yol açabilir.
Su ısıtıcılarını geniş ve açık bir mutfak yüzeyinde kullanmak en iyisidir. Bu mümkün değilse, dolap tabanını kuru tutmak ve yoğunlaşmayı silmek önemlidir.

Evde güvenli bir şekilde yemek pişirmek için, mutfak aletlerinin doğru konumlandırılması ve kullanımı çok önemlidir. Hava fritözleri ve su ısıtıcıları, uygun havalandırma ve geniş alan gerektirir. Bu cihazların kullanımında dikkatli olmak, hem cihazların ömrünü uzatır hem de evdeki yangın riskini azaltır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı