Dikkat! Sanayide üretimde sıkıntı büyüyecek!

Bugünlerde tartışılan cari açığın düşmesiyle ilgili ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, cari açığın azalmasının bir anlam teşkil etmeyeceğini, üretimde ve sanayide sıkıntıların gittikçe büyüyeceğini ileri sürdü.

EKONOMİ 13.09.2024, 16:35
1
Dikkat! Sanayide üretimde sıkıntı büyüyecek!
 Bir ekonomide cari açık çok ama çok önemli… Yani, sattığınızla aldığınız arasındaki makas ne kadar daralırsa ekonomi iyiye gidiyor, makas açılırsa ekonomide alarm zilleri çalıyor demektir.
Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığındaki Refah-Yol Hükümetinde cari açık tamamen kapanmış hatta fazla vermişti.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez denk bütçe oluşturulmuştu.
Bugünlerde tartışılan konu ise cari açığın kısmen azalma göstermesi.

İŞSİZLİK ARTACAK 
Bu durumu irdeleyen ekonomim Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, cari açığın azalmasının bir anlam teşkil etmeyeceğini, üretimde ve sanayide sıkıntıların gittikçe büyüyeceğini ileri sürdü. Alaattin Aktaş’ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle: "Cari açık azalıyor diye sevinelim sevinmeye de, açıktaki bu azalma döviz gelirimiz arttığı için ortaya çıkıyor değil ki.”
“Daha az üreten bir sanayi var, sıkıntısı büyüyen bir sanayi var, bundan dolayı artma eğilimine girmesi muhtemel bir işsizlik var; özetle giderek yavaşlayacak bir ekonomi var.”
“Bunun sonu refah kaybı olacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı