Diyabet ve kolesterole karşı elma sirkesi şifası

Başta salatalarda olmak üzere mutfağın dört bir yanında aktif olarak kullanılan elma sirkesinin faydalarını sizler için derledik. İşte ayrıntılar…

SAĞLIK 19.06.2024, 20:50
Diyabet ve kolesterole karşı elma sirkesi şifası
Salatalardan tuzlulara, temizlikten ağız içi yaralara kadar çok yönlü ve geniş bir kullanımı olan elma sirkesi, son dönemlerde faydaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor.
Gerek yemeklerde gerek temizlik alanında sıklık ile kullanılan elma sirkesi, ayrıca alternatif tıpta da büyük bir yere sahip. Peki, elma sirkesini bu denli özel kılan ne? Elma sirkesinin faydaları neler? İşte ayrıntılar…

Elma sirkesi çok çeşitli yiyeceklerde ve içeceklerde kullanılan fermente bir üründür. Bu ürünün insan sağlığını da desteklediği bilinmektedir.
İçerik bakımından son derece zengin olan elma sirkesi, bilimsel anlamda da birçok çalışmaya konu olmuştur. Yapılan araştırmalar neticesinde bu ürünün şeker hastalığı başta olmak üzere pek çok sağlık sorununa karşı aktif olarak savaş verdiği ispat edilmiştir.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre kan şekerini dengelemede etkili olan elma şekeri, şeker hastalarının sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmelerine yardımcı olmaktadır. Yanı sıra yüksek kolesterolü kontrol altına alarak kalp ve damar sağlığını da destekleyen bu ürün, metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine de katkıda bulunur.
Harici kullanımda sinek ve böcek ısırıklarına iyi gelen elma sirkesi, kaşıntı ve acı hislerini kısa bir süre içerisinde yok eder. Yanı sıra ağız ve diş sağlığını da koruyan elma sirkesi, zararlı bakterileri öldürmekte son derece başarılıdır.

Elma sirkesinin antiseptik özelliği sivilce ve siyah nokta oluşumunun önüne geçebilir. Dolayısı ile elma sirkesi su ile veyahut da doğal yağlar ile seyreltilerek cilde sürülebilir. Ancak elma sirkesini uygulamasının ardından cildin mutlaka durulması gerekir.
Hassas cilt tipine sahip olan kişilerin ise elma sirkesini ciltlerine uygulamaları birtakım alerjik reaksiyonların gelişmesine yol açabilir.

Elma sirkesinin günlük tüketim miktarı, ürünü kullanma amacınıza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak uzmanların tavsiyeleri gün içerisinde 2 yemek kaşığından fazla elma sirkesi tüketilmemesi yönündedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı