Diyanet-Sen’den “özür dile” çağrısı

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Cuma hutbesi hakkında sarf ettiği sözlere tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, CHP Genel Merkez’i önünde gerçekleştirdiği açıklamada, “CHP’yi bu çirkin açıklamasından dolayı özür dilemeye ve artık bu köhne zihniyetten bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.

GÜNDEM 26.07.2024, 08:00
1
Diyanet-Sen’den “özür dile” çağrısı
CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Cuma hutbesi hakkında sarf ettiği skandal sözlere tepkiler çığ gibi büyüdü. Diyanet-Sen, CHP önünde gerçekleştirdiği eylemde, açıklamayı kınarken, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, sözleri hadsizlik olarak tanımlayarak, uyarıda bulundu.
CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in açıklamalarını anımsatan Yıldız, sözleri ile sadece Diyanet camiasına değil, cami cemaatini, dini değerlere laf uzatıldığını belirterek, “Yücel, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden, dindarlara aba altından sopa göstermiş, çirkin kabadayı tavırlar sergilemiştir. Unuttuysanız hatırlatalım Sayın Yücel, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Anayasal görevi toplumu din konusunda aydınlatmaktır. Ve bu görevi yerine getirmesi kanuni zorunluluktur” dedi.
Yıldız, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumudur. Bu güzide kurumumuza ve onun başkanı üzerinden toplumumuzun dini inançlarını siyasi malzeme yapmanıza asla geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalışmalarının sekteye uğratılması için yapılan çalışmalara asla sessiz kalmayacaklarını ifade eden Yıldız, “Diyanet-Sen olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı alışkanlık edenlere bu çirkin saldırılarına asla müsaade etmeyeceğimizi tekrar haykırıyor, CHP’yi bu çirkin açıklamasından dolayı özür dilemeye ve artık bu köhne zihniyetten bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı