Diyarbakır usulü tas kebabı tarifi lezzeti ile damak çatlatın

Diyarbakır’ın en meşhur lezzetlerinden olan tas kebabının tam ölçülü tarifini sizler için derledik. İşte ayrıntılar…

AİLE 29.06.2024, 04:00
1
Diyarbakır usulü tas kebabı tarifi lezzeti ile damak çatlatın
Suyuna ekmek bana bana yenilen tas kebabı, ülkemizin en önemli lezzetleri arasında yer almaktadır. ‘Üsküre kebabı’ da denilen tas kebabı, 20 Ağustos 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenip coğrafi işaret almıştır.
Diyarbakır mutfağının en özel lezzetleri arasında yer alan tas kebabı, birçok yörede yapılmaktadır. Daha önce hiç tas kebabı yapmamış olanlar ise arama motorları üzerinden yemeğin tarifine yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır. Peki, tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı yapımının püf noktaları nelerdir? İşte tarife ilişkin ayrıntılar…

Tas kebabı tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
· 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 800 g kuşbaşı (dana), 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 diş sarımsak, 1 tane orta boy kuru soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı un, karabiber, 3 su bardağı sıcak su, 1 tane orta boy havuç, 2 tane orta boy patates, 1 tatlı kaşığı tuz.

Tas kebabı tarifinin yapımına yağları bir tencereye alarak başlayın. Kızdırdığınız yağın üzerine dana kuşbaşı etini ekleyin ve etleri sularını salıp çekene kadar kavurun.
Yemeklik doğradığınız soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı etlerin üzerine ekleyin ve kavurun. Kavrulan etin ve sebzelerin üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Sonrasında ise aynı işlemi salça için uygulayın.
Havuçları, patatesleri, baharatları, tuzu ve suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. 30 dakika kadar kısık ateşte pişirdiğiniz tas kebabınızı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Kıvamı ile hem göze hem damağa hitap eden tas kebabı, pratik tarifi ile bilinir. Malzeme listesini ve yapım aşamalarını paylaşmış olduğumuz tas kebabı tarifimiz 5 kişiliktir. Tarifin hazırlık aşaması 20 dakika, pişirme aşaması ise 50 dakika kadar sürmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı