Diyarbakır ve Mardin'de çıkan yangın yürekleri yaktı! 5 ölü 44 yaralı var

Acı haber Diyarbakır ve Mardin'den geldi. Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerimde çıkan yangın nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi de yaralandı.

ÇEVRE 21.06.2024, 09:30
Diyarbakır ve Mardin'de çıkan yangın yürekleri yaktı! 5 ölü 44 yaralı var
Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tarafından sosyal medya hesabından duyurulan yangınının acı tablosu ortaya çıktı. Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerimde meydana gelen yangında 5 kişi yaşamını kaybederken 44 kişide yaralandı. Bu yangınlarda  Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangının Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlediğini belirtti.

Çıkan yangınlar ekipler tarafından yoğun çalışma sonucu tamamen kontrol altına alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 kişinin hayatını kaybettiği yangından 10'u ağır 44 kişinin etkilendiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, "Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.
Yangın sebebiyle 35 ambulans ve 7 UMKE timinin görevlendirildiği bilgisini veren Koca, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı